Afgelopen zaterdag trad de PLUS Cappendijck-formatie thuis aan tegen VDDO. Een bekende voor de Hollandschevelders aangezien er afgelopen jaren meerdere ontmoetingen waren tussen beiden. Vooraf was bekend dat het een spannende wedstrijd kon worden.

HHV begon in haar vaste opstelling. In de aanval startten Birgit Strijker, Estelle Boes, Stef Zwartscholten en Ruben Biemolt. De verdediging bestond uit Mandy Schuring, Laura Doldersum, Sem Dekker en Corneel Kikkert.


Het was VDDO die deze middag de score opende. Het waren de Hollandschevelders die tot 0-2 het nakijken hadden. Vervolgens wist de thuisspelende partij aan te haken. HHV wist na enkele keren een gelijke score de voorsprong over te nemen. Echter werd het gat niet heel groot en werd er gerust met een stand van 12-12.

Na de rust waren het wederom de Friezen die scherper het veld betraden. Er was sprake van wederom het zelfde liedje. Na een poos wist toch HHV de koppositie over te nemen. Vervolgens zakte HHV wederom weg en dit resulteerde in een spannende slotfase. De Hollandschevelders trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Scheidsrechter Pedro Okken floot af bij een stand van 21-22 in het nadeel van de HHV’ers.

De komende twee weken heeft HHV geen wedstrijden. Hierna zal een ontmoeting plaats vinden met de voor HHV onbekende de Pein.