HHV speelde zaterdag 25 mei tegen De Pein in Opeinde. Vorige week won De Pein van de Hollandschevelders en hierdoor waren de spelers extra gedreven om nu de punten mee naar Hollandscheveld te nemen.

De spelers van HHV 1 straalden afgelopen zaterdag minder dan de zon deed. Na twee korfbalvrije weekenden leek de PLUS Cappendijck-formatie het wedstrijdritme even kwijt te zijn tijdens de wedstrijd tegen de Pein 1, een team dat op papier gemakkelijk te verslaan leek te zijn.

Afgelopen zaterdag trad de PLUS Cappendijck-formatie thuis aan tegen VDDO. Een bekende voor de Hollandschevelders aangezien er afgelopen jaren meerdere ontmoetingen waren tussen beiden. Vooraf was bekend dat het een spannende wedstrijd kon worden.

HHV begon in haar vaste opstelling. In de aanval startten Birgit Strijker, Estelle Boes, Stef Zwartscholten en Ruben Biemolt. De verdediging bestond uit Mandy Schuring, Laura Doldersum, Sem Dekker en Corneel Kikkert.

Afgelopen zaterdag vertrok de PLUS Cappendijck-formatie richting Wezep om daar de eerste wedstrijd van de veldcompetitie te spelen. Rood-Wit was geen onbekende tegenstander voor de Hollandschevelders en de spelers wisten dat ze vanaf het begin scherp moesten zijn.

HHV speelde met de volgende spelers in de basisopstelling: in de aanval startten Ruben Biemolt, Stef Zwartscholten, Estelle Boes en Birgit Strijker. In de verdediging begonnen Sem Dekker, Corneel Kikkert, Anouk Koopman en Laura Doldersum.

Afgelopen zaterdag stond de laatste zaalwedstrijd op het programma. Ook al was de promotie voor HHV 1 al zeker, we waren gedreven om te winnen en zo te laten zien dat we het verdienen om in de 1e klasse te spelen.

HHV 1, 2 en 3 namen het allen op tegen de eerste 3 teams van WSS. HHV 3 wist gemakkelijk de kansen af te ronden en liet zien dat ze terechte kampioenen zijn. De scheids floot af met een stand van 23-5. Het tweede van HHV wist een spannende pot neer te zetten en wonnen met een stand van 18-15. Dit betekent klasse behoud voor HHV 2.