Zaterdag 20 mei vertrokken de spelers van HHV 1 richting Duiven. Na een autorit van ander half uur kwamen we aan bij DUKO. Het zonnetje scheen en de spelers maakten zich klaar voor de wedstrijd. Door de blessure van Jarno Hein, hadden we een andere opstelling. In de aanval startten Ruben Biemolt, Sem Dekker, Estelle Boes en Laura Doldersum. In de verdediging begonnen Corneel Kikkert, Menno Koetsier, Mandy Schuring en Janique Zomer.

Afgelopen zaterdag reisde de PLUS Cappendijck-formatie af naar Wezep. HHV stond bij aanvang van de wedstrijd twee punten los van Rood-Wit op de ranglijst. Door het verlies wist de club uit Wezep weer op gelijke hoogte te komen.

In een poule waar elk team de mogelijkheid heeft om te promoveren, kan de uitkomst van elke wedstrijd een groot verschil maken. Ook voor de PLUS Cappendijck-formatie kon en kan elke wedstrijd de promotie betekenen. De laatste twee wedstrijden, waaronder de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Buitenpost, hadden voor HHV 1 de promotie nagenoeg kunnen verzilveren.

Met deze kennis reed het team versterkt met vier wissels en hun trouwe supporters naar de zaal waar de wedstrijd zich zou afspelen. De boodschap van de bespreking was duidelijk: het team had alleen zelf de overwinning in handen. De tegestander was even gemotiveerd om de twee overwinningspunten te pakken als de HHV'ers. Daarom zouden beide teams alles op alles zetten voor de overwinning.

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van HHV naar Noordwolde. Deze wedstrijd is voor zowel de uit- als thuisploeg zeer belangrijk. HHV 1 speelt momenteel nog mee voor de promotie naar de 1e klasse, De Hoeve 1 speelt onder in de competitie mee en doet er alles aan om degradatie te voorkomen.

De vorige keer dat de teams elkaar troffen was op 14 januari. Deze thuiswedstrijd voor de Hollandschevelders verliep zeer goed. Met een tribune vol publiek werd deze ‘juich-wedstrijd’ overtuigend gewonnen door de PLUS Cappendijck-formatie. De eindstand werd 16-7. Hoewel deze stand in het achterhoofd van de Hollandschevelders zat, werd de tegenstander niet onderschat; alles kan gebeuren in deze competitie.

2023 03 18 HHV 3 Kampioen2b

Hollandscheveld – Zaterdag 18 maart was het dan zover, HHV 3 mocht aantreden om 18:20 tegen Dos’46 4 in de eigen sporthal De Marke. Ondanks dat het seizoen met 2 verloren wedstrijden was begonnen wist HHV 3 alle wedstrijden hierna te winnen, waardoor het vandaag de kampioenswedstrijd zou zijn. In deze competitie wist iedereen van elkaar te winnen, waardoor de meeste onverwachte uitslagen getoond werden. De uitwedstrijd tegen Dos’46 werd destijds met 17-22 gewonnen, dit was geen garantie voor vandaag.