Afgelopen zaterdag mocht het eerste van HHV afrijden naar Oldeberkoop om daar de tweede wedstrijd van het zaalseizoen te spelen. Vanwege de gestaakte wedstrijd van een week eerder stond de PLUS Cappendijck-formatie nog met 0 punten in het klassement. Hier moest verandering in gebracht worden. In een vrij gemakkelijke wedstrijd wist HHV dan ook Lintjo ver achter zich te houden en de punten met een stand van 14-23 overtuigend mee naar huis te nemen.

De basisopstelling begon met in de aanval Ruben Biemolt, Stef Zwartscholten, Estelle Boes en Birgit Strijker. De verdediging startte met Corneel Kikkert, Sem Dekker, Laura Doldersum en Mandy Schuring.

Scheidsrechter Hofstra floot de wedstrijd in, waarna al vrij snel de voorsprong gepakt werd. Twee snelle afstandsschoten volgden elkaar op. Ook na het wisselen van functie bleek het andere vak deze 2-0 voorsprong te kunnen uitbreiden. Na een kwartier gespeeld te hebben stond het scorebord dan ook al op een stand van 2-8. HHV speelde met meer overtuiging en was overtuigend beter dan tegenstander Lintjo. De spelers lieten dan ook zien waar ze goed in waren: het over alle flanken spelen. Er werd afwisselend gespeeld en iedereen werd met goede kansen uitgespeeld, wat er dan ook voor zorgde dat bij rust elke speler van de basis acht al een doelpunt op zijn naam had staan. Deze onvoorspelbaarheid in de aanval maakte dat Lintjo alleen nog maar kon volgen. Na een vrij gemakkelijke eerste dertig minuten gingen de spelers de rust in met een stand van 5-14.

De rust was voor trainer/coach Rick Duinkerken het moment om nog wat punten te benoemen die aangescherpt mochten worden. Ondanks dat de wedstrijd al zo goed als gespeeld was, kregen de spelers de opdracht om nog meer uit zichzelf te halen. Verdedigend moesten de puntjes op de i. Juist met een tegenstander als deze was het zaak om meer risico te nemen in het voorverdedigen en te kijken in hoeverre de aanvallen van de tegenstander vastgezet kunnen worden. Dit in voorbereiding op de lastigere wedstrijden die dit seizoen nog gespeeld gaan worden.

Lintjo kwam enigszins onrustig uit rust en begon fysieker spel te vertonen. Waar HHV ook meer risico ging nemen, resulteerde dit in veel strafworpen voor beide kanten. Ondanks dit fysieke spel van de spelers uit Oldeberkoop, liet HHV zich niet gek maken. Zowel in de aanval als verdediging waren de Hollandschevelders reboundend Lintjo de baas. Dit zorgde er voor dat het Lintjo niet lukte om terug te komen. HHV was duidelijk de sterkste in dit duel. De laatste tien minuten werden de wisselspelers Isan Strijker en debutant Johan Everts nog ingebracht om zich te laten zien. Ook dit ging voortreffelijk en ook zij lieten hun kwaliteiten zien. Scheidsrechter Hofstra floot af bij een stand van 14-23 in het voordeel van HHV.

Met vertrouwen kunnen de spelers vooruitkijken naar de wedstrijd van volgende week tegen De Granaet, welke om 17.50 uur in sporthal De Marke gespeeld zal gaan worden. Het tweede team zal hier voor spelen tegen SCO, om 16.30 uur.