Afdrukken
Categorie: Wedstrijdverslag
Hits: 276
2023 12 16HHV1

Op zaterdag 16 december mocht HHV 1 het voor de laatste wedstrijd van dit jaar opnemen tegen de Hoeve 1 uit Noordwolde. De wedstrijd stond onder leiding van A. Eggink.

HHV startte met een kleine wijziging in de opstelling. Corneel Kikkert had tijdens de vorige wedstrijd zijn 2de gele kaart van dit jaar gepakt waardoor hij deze wedstrijd vanaf de tribune mocht bekijken. Voor hem mocht oud eerste speler Fabian Smit zijn plek invullen. Verder startten in de aanval: Ruben Biemolt, Stef Zwartscholten, Estelle Boes en Birgit Strijker. In de verdediging startten: Sem Dekker, Fabian Smit, Laura Doldersum en Mandy Schuring.

HHV had een goede middag achter de rug met 3 ruime overwinningen van HHV 4 (15-8), HHV 3 (19-11) en HHV 2 (22-8). Het was de taak van HHV 1 om de reeks door te zetten en de avond af te sluiten met een overwinning.

Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd en er werd aan beide kanten niet gescoord. Na 6 minuten was het dan eindelijk raak en wist Ruben Biemolt de score te openen met een strafworp (1-0). De Hoeve wist zich daarna goed te herpakken en wist vrij snel op een voorsprong te komen van 1-4. Dit kwam voornamelijk door het rommelig verdedigen van HHV, waar veel vrije ballen en strafworpen uit kwamen. Gelukkig wist HHV daarna de aanvallen beter op te zetten en de achterstand weer goed te maken. Met een stand van 5-6 was het De Hoeve die een time-out aanvroeg om HHV uit het ritme te halen. Met nog 10 minuten op de klok waren het beide ploegen die wisten te scoren en werd er gerust met een stand van 11-9.

In de rust werd de PLUS Cappendijck-formatie erop gewezen door coach Rick Duinkerken dat er strakker moest worden verdedigd. In de eerste helft wist De Hoeve namelijk 5 keer te scoren uit strafworpen en vrije ballen. Het was een noodzaak om dit te voorkomen in de tweede helft door clean te gaan spelen.

HHV begon goed aan de tweede helft en wist binnen 10 minuten de wedstrijd te bepalen door stand van 11-9 om te zetten naar een stand van 19-11. HHV wist als collectief te spelen en de juiste mensen de kansen te laten nemen. De laatste 20 minuten werd er door beide ploegen nog vaak de korf gevonden, maar het onderlinge verschil bleef gelijk. Met een stand van 27-20 floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Op zaterdag 13 januari wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen WSS uit Oude Pekela. Ook het 2e en 3e team van HHV moeten tegen WSS spelen. Het belooft een sfeervolle dag te worden met vermakelijke wedstrijden. Deze dag worden we met alle teams en supporters in een bus naar Oude Pekela gebracht.