Afdrukken
Categorie: Wedstrijdverslag
Hits: 251

Op zaterdag 25 november mocht HHV 1 het tijdens de derde competitiewedstrijd in Hollandscheveld  opnemen tegen De Granaet 1 uit Dokkum.

HHV startte in de aanval met: Ruben Biemolt, Stef Zwartscholten, Estelle Boes en Birgit Strijker. In de verdediging begonnen de volgende spelers: Sem Dekker, Corneel Kikkert, Laura Doldersum en Mandy Schuring.

HHV wist al vlug op een 2-0 voorsprong te komen, waarna de Granaet daarna twee keer de korf wist te vinden. Bij dit gelijke spel was het HHV, die de korf beter kon vinden dan de Granaet. Hierdoor liep HHV uit tot een 7-2 voorsprong. Na deze stand wist de Granaet de korf ook weer beter te vinden. Het was een wedstrijd die snel op en neer ging waarbij door beide teams een hoog tempo werd gespeeld. De Granaet kwam voor de rust nog terug tot één doelpunt achterstand, zo werd er gerust met een stand van 9-8.

In de rust werd de PLUS Cappendijck-formatie erop gewezen door coach Rick Duinkerken dat De Granaet er alles aan zou doen om de wedstrijd naar zich toe te trekken en was het zaak om slim te gaan spelen. Er moest niet zomaar voorlangs worden gesneden, zodat de tegenstanders een aangeef zouden krijgen. Met goede moed vertrokken de spelers uit de kleedkamers.

HHV opende de score na rust, maar De Granaet zat er de eerste minuten van de tweede helft beter in dan de spelers van HHV. HHV wist de voorsprong niet vast te houden en het kwam tot een gelijke stand van 14-14. HHV ging te veel mee met het onrustige aanvalsspel van de tegenstanders, in plaats van het rustig opzetten van een goede aanval. Hierdoor verliet de bal het aanvalsvak te snel, waardoor de verdediging weer onder druk kwam te staan om een doelpunt tegen te houden. De Granaet probeerde met meerdere wissels de voorsprong naar zich toe te trekken.

Het werd een spannende eindfase waarbij niet duidelijk was wie er aan het langste eind zou trekken. HHV kwam nog meerdere keren op een voorsprong van twee doelpunten, maar De Granaet wist dit elke keer weer tot één doelpunt terug te brengen. Toen HHV met één doelpunt voorsprong wilde beginnen aan de aanval, floot scheidsrechter J. van der Noordaa de wedstrijd af en behaalde HHV een nipte overwinning van 18-17. Al met al een wedstrijd waar hard voor geknokt is om de punten in Hollandscheveld te houden.

Het tweede van HHV wist helaas niet te winnen van SCO/European Aerosols 3. Deze wedstrijd eindigde in 13-18.

Volgende week spelen het eerste, tweede en derde van HHV tegen De Parabool uit Groningen.