Afdrukken
Categorie: Wedstrijdverslag
Hits: 316
Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van HHV aan tegen VDDO in Donkerbroek. De wedstrijd in Hollandscheveld werd door de PLUS Cappendijck-formatie verloren met 12-22.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd besproken dat de vechtlust van de vorige week meegenomen moest worden naar deze wedstrijd. Het was absoluut niet nodig om met 10 punten verschil te verliezen, sterker nog er lagen kansen om te winnen.

HHV begon haar aanval met Ruben Biemolt, Sem Dekker, Estelle Boes en Anouk Koopman. De verdediging bestond uit Corneel Kikkert, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Janique Zomer.

VDDO wist de score van de wedstrijd te openen, waarop HHV meteen een antwoord had. Er werden veel kansen genomen, maar er werden er maar weinig afgerond. Erg veel doelpunten vielen er dus niet. VDDO en HHV bleken aan elkaar gewaagd, tot een score van 4-4 wisten zij steeds om en om te scoren.

Op dat moment wist VDDO een klein gaatje te trekken van 2 doelpunten verschil, 6-4. De vechtlust waar voor de wedstrijd uitvoerig over gesproken werd, ontbrak bij de Hollandschevelders. Ze wisten wel weer aan te haken bij VDDO maar wisten voor rust het gat niet meer kleiner te maken. De stand ging van 6-4 naar 7-5 en toen scheidsrechter de heer Van der Broek floot voor rust zochten beide ploegen de kleedkamers op met een stand van 8-6.

In de rust werd door trainer / coach Rick Duinkerken opnieuw de vechtlust van de vorige week besproken. Het gebrek aan dit fanatisme zorgde ervoor dat de Hollandschevelders met een achterstand de rust in waren gegaan. Er moest beter om gegaan worden met de schotkansen die gecreƫerd werden, de doelpunten moesten echt gaan vallen.

Ook in de tweede helft was het VDDO die het eerst wist te scoren, 9-6. Daarna was het HHV die 2 doelpunten wist te maken en hiermee verkleinden zij de voorsprong van VDDO weer naar 1 punt, 9-8. Het bleef weer stuivertje wisselen voor wat betreft de scores, de stand ging van 9-8 naar 10-9 en naar 11-10. Op dat moment wist HHV net dat beetje extra energie te leveren waardoor zij eindelijk weer op gelijke stand wist te komen, 11-11. Bij een stand van 12-13 stond HHV voor het eerst deze wedstrijd voor. Bij een stand van 12-13 dachten de Hollandschevelders even dat zij de winst in handen had, maar VDDO liet het hier natuurlijk niet bij zitten. Bij 14-14 was het opnieuw, en tevens voor de laatste keer, een gelijke stand. DVVO wist voordat de scheidsrechter het eindsignaal gaf nog 2 keer te scoren, waar HHV bleef steken op 14 doelpunten. De wedstrijd eindigde dan ook in een eindstand van 16-14.

HHV 2 mocht in Hardenberg aantreden tegen Juventa 3, zij wist overtuigend te winnen met een stand van 5-27. Hiermee staat het 2e team met nog 2 wedstrijden te spelen bovenaan op de ranglijst.

Volgende week spelen de Hollandschevelders hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. HHV 2 speelt om 14.00 uur tegen Sparta (Zw) 4 en HHV 1 speelt om 15.30 uur tegen Club Brothers.