Afdrukken
Categorie: Wedstrijdverslag
Hits: 324

Na afgelopen dinsdag een bekerwedstrijd te hebben gespeeld tegen Invicta trad zaterdag de Plus Cappendijck-formatie wederom thuis aan tegen de Parabool uit Groningen. De Hollandschevelders waren er op gebrand om de eerste helft van deze competitie winnend af te sluiten van de koploper.

HHV speelde vandaag weer in haar vaste opstelling. De aanval bestond uit Estelle Boes, Laura Doldersum, Sem Dekker en Ruben Biemolt. Het verdedigende vak bestond uit Janique Zomer, Mandy Schuring, Stef Zwartscholten en Corneel Kikkert.

Het waren de Groningse studenten die de score openden in de wedstrijd. Beide partijen hadden het verdedigend strak dicht zitten. Dit resulteerde in dat doelpunten schaars waren. Ondanks de achterstand van HHV wisten de Hollanschevelders keer op keer wel aan te haken. Er werd gerust met een stand van 6-8.

In de rust deelde coach Rick Duinkerken mee dat hij tevreden was met de verdedigende druk. Om de punten in Hollandscheveld te houden bleef het zaak om verdedigend niet te verslappen. Hierbij attendeerde Rick zijn team er wel op dat overtredingen voorkomen moesten worden. Daarnaast moesten aanvallen meer beloond worden en moest hierin vertrouwen aan elkaar gegeven worden. Wanneer HHV meer tot score zal kunnen komen zal het de wedstrijd naar haar toe kunnen trekken.

HHV wist echter niet als sterkste uit de kleedkamer te komen. De Groningers vonden als eerste de korf. De Hollandschevelders bleven volharden in het verdedigen. Dit resulteerde er in dat de teams wederom gelijk op bleven gaan. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd. Anouk Koopman werd meerdere keren ingewisseld om haar aanvallende krachten te gebruiken. Later in de wedstrijd betrad ook Menno Koetsier het veld. HHV wist tot een gelijke score te komen. En dit resulteerde er uiteindelijk in dat in de slotfase HHV de voorsprong pakte. Echter liet de Parabool dit niet toe en wist net voor de laatste minuut de gelijkmaker te maken. Scheidsrechter de Vries floot af bij een stand van 13-13.

HHV kan terugkijken op een gelijkwaardige wedstrijd waarbij als er objectief wordt gekeken een gelijkspel terecht was. Hierdoor is er in de competitie nog van alles mogelijk en kunnen de Hollandschevelders nog op iedere plek op de ranglijst terecht komen.

Het tweede team van HHV wist wel te winnen tegen AVO 5 uit Assen. Na een moeizame start werd het tij gekeerd en wisten de Hollandschevelders steeds verder uit te lopen. Dit resulteerde in een einduitslag van 17-6 in het voordeel van HHV.

Volgende week start de tweede helft van de competitie en vanaf dan staan de return wedstrijden op het programma. HHV treed aan Donkerbroek/DIO/ODIS/VZK in Donkerbroek. De openingswedstrijd na de zomer werd verloren door een slecht korfballend HHV. Hopelijk is er uit meer mogelijk en keren de Hollandschevelders terug met twee punten.