Op 26 maart 2022 stond de laatste wedstrijd voor HHV 1 van de ‘halve’ zaalcompetitie op het programma tegen Oranje Zwart 1 uit Zwolle. Voor beide ploegen was deze wedstrijd een duel om wie de promotiewedstrijden mochten gaan spelen.

De voorgaande wedstrijden tegen Oranje Zwart werden verloren. De vorige wedstrijd werd maar nipt verloren met 1 doelpunt verschil. HHV moest alles op alles zetten om deze stijgende lijn door te zetten om deze keer de punten mee te kunnen nemen naar Hollandscheveld.

De PLUS Cappendijck-formatie startte in de aanval met: Sem Dekker, Jarno Hein, Laura Doldersum en Birgit Strijker. In de verdediging begonnen: Ruben Biemolt, Corneel Kikkert, Mandy Schuring en Janique Zomer. HHV was erop gebrand om deze wedstrijd te winnen en begon dan ook goed aan de wedstrijd. De doelpunten bleven aan het begin van de wedstrijd gelijk op gaan tot een stand van 6-6. Hierna wist Oranje Zwart de korf vaker te vinden dan HHV. Met een stand van 15-11 werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust attendeerde coach Rick Duinkerken zijn team erop dat er meer geknokt moest worden om de rebound bij de tegenstanders eruit te halen, zodat ze niet konden herhalen.

In de tweede helft liep Oranje Zwart verder uit tot een stand van 22-13. In deze fase van de wedstrijd wisten beide ploegen een tijdlang niet te scoren. Oranje Zwart kon minder vaak herhalen en HHV wist de korf niet te vinden om het gat kleiner te maken.

Meerdere wissels aan de kant van HHV om nog wat te kunnen provoceren, mocht niet baten om de winst mee te nemen naar Hollandscheveld. De wedstrijd werd door scheidsrechter J. Laarhuis afgefloten met een stand van 25-19 in het voordeel van de Zwollenaren.

Hierdoor is HHV in deze halve zaalcompetitie als vierde geëindigd in poule 2Cb.

Volgende week speelt HHV 2 zijn laatste competitiewedstrijd tegen Ritola 3 in Zuidlaren.