Afgelopen zaterdag nam HHV 2 het op tegen SIOS/Jumbo Wolvega 3, een tegenstander waar ze de competitie op 11 september mee startten. Die dag was het hetzelfde weer als deze week, veel regen, maar gelukkig op kunstgras. Harde ondergrond was op de Oosthoek ver te zoeken.

Het team stapte met goede moed het veld op. Tactisch werd al gekeken naar de schoenen van de tegenstanders; kunstgrasschoenen, hier lagen kansen. Na wat voorzichtig warmlopen en -schieten werd de minst gladde bal bepaald en kon de wedstrijd beginnen. Het bleef door regenen.

Het startsignaal klonk en HHV 2 bracht de stand al gauw naar 3-0. Helaas duren harde regens nooit lang en begonnen de tegenstanders ook doelpunten te maken. Met elke minuut veranderde het mooie groene veld van HHV steeds meer in een varkenspoel. Ondanks de modderpoel kon HHV het spel voortzetten. De tegenstanders deden er alles aan om grip op de situatie te houden en ook te scoren, maar dit had nogal wat voeten in de aarde. Ze wisten in de eerste helft geen vaste voet aan de grond te krijgen. Doelpunten (en korfballers) bleven vallen en de thuisploeg wist uit te lopen qua score. In de rust werd het veld verlegd, het team kreeg een kort maar krachtige boodschap van John, de noppen werden weer modder- en grasvrij gemaakt en zo kon de wedstrijd weer voortgezet worden.

De eerste minuten van de tweede helft verstreken en de doelpunten bleven vallen. Waar HHV de verdediging de eerste helft zodanig dicht wist te zetten dat SIOS maar 2 doelpunten wist te maken verliep dat in de tweede helft anders. Het blijkt maar weer dat zelfs de sterkste muilezel kan uitglijden. SIOS wist de score aardig bij te werken; er werden al gauw 5 doelpunten toegevoegd aan hun zijde van het scorebord. HHV voelde de grond even onder zich wegzinken omdat ze een aantal minuten geen vaste voet aan de grond kregen. Het werd uiteindelijk 15-7, een mooie prestatie van het tweede team van HHV.