Aanval: Menno, Gerjo, Anouk en Joanna
Verdediging: Jorn, Sem, Rian en Carine

Afgelopen zaterdag moesten HHV-formatie tegen Zuidwolde spelen. Voor velen was dit een spannende wedstrijd, veel spelers kregen al een beetje buikpijn er van. ZKC stond namelijk 2 plekken hoger dan Hollandschevelders, dus de HHV'ers wisten dat ze aan de bak moesten. Door de winst van vorige week door de blauw witten op Emmeloord, zou het mooi zijn een stijgende lijn te hebben.
De scheidsrechter floot en de wedstrijd kon beginnen, de verdediging maakte ZKC heel erg lastig. Hierdoor hadden we de bal naar elke minuten weer, de bal ging gelijk naar het aanvallende vak. Anouk maakte de eerste doorloopbal, hierdoor kwam HHV gelijk met de voorsprong 0-1. Aanvallend ging de eerste helft in het aanvallende vak wel goed, ze creëerde mooie kansen maar helaas ging ze er niet in. Met als gevolg dat we steeds gelijk op ging met ZKC, maar we gaven niet op en we bleven gewoon doorspelen. Na elke minuten stonden we in de eerste helft voor met 4-6, dit voelde goed en we hadden goede hoop. Helaas zwakte we in de verdediging een beetje af, we waren niet zo fel meer als de eerste 20 minuten. Hierdoor gingen we met 7-7 de rust in.

In de rust werd er van alles besproken, we deden het op zich niet verkeerd. We moesten wel wat scherper zijn in de verdediging en in de aanval moesten we langer de bal in het aanvallende vak houden. ZKC word namelijk al helemaal gek als we allen al 4-0 spelen. Ook moesten we meer gaan bewegen wanneer er geschoten werd, want ZKC wist steeds in het bezit te komen van de afvallende ballen.

Na rust de ging HHV met een goed gevoel de tweede helft in, de eerste paar minuten kwam HHV niet op schot. Gelukkig wist Jorn een doelpunt te scoren, hierdoor kwam HHV op voorsprong. In de verdediging ging het niet zo goed. Na 5 minuten werd er al gewisseld, Laura Bremer kwam er in voor Anouk. Ook werd Menno gewisseld voor Gerjo, Menno had namelijk een ongelukje. Hij ging het duel aan met een heer, daardoor ging ze allebei voor de bal. Helaas schaafde Menno met zijn knieën over het kunstgras, hier ontstonden er 2 grote schaafwonden op Menno’s knieën. De tweede helft ging niet optimaal, want we kwamen al snel met een achterstand van 11-9. Na de 12-9 werd Joanna gewist voor Rolanda, er zaten nu 2 ervaren korfbalspelers in een vak. HHV was de tweede helft niet scherp, de achterstand werd steeds groter. Na 19-10 werd er nog voor de laatste keer gewisseld Joanna kwam er in voor Rian en Anouk voor Carine. De laatste 4 minuten ging in en we stonden met 20-10 achter. HHV ging de laatste 4 minuten nog knokken, ook al stonden ze achter ze ging er nog voor. De 23-11 werd er nog gemaakt door ZKC en al snel horen we het eindsignaal van de tweede helft. HHV heeft deze wedstrijd helaas verloren.

Volgende week mag HHV 2 het opnemen tegen Thrianta 2, dit is een belangrijke pot voor HHV 2. De wedstrijd is thuis om 14:00.