Afgelopen zaterdag stond Exakwa op het programma voor de Hollandschevelders. De ploeg uit Lelystad voert de ranglijst van de tweede klasse C aan. De Plus Cappendijck formatie draait ook bovenin mee en zal door de punten uit Lelystad mee te nemen inlopen op de koploper. Afgelopen woensdag wonnen de HHV’ers thuis een bekerwedstrijd. Een goede generale voor een belangrijke wedstrijd.

In de aanval startten Estelle Boes, Birgit Strijker, Stef Zwartscholten en Jarno Hein. Het verdedigende vak bestond uit Janique Zomer, Mandy Schuring, Richard Botter en Corneel Kikkert.

Ondanks dat de Lelystedelingen de score openden wist HHV de aansluiting te houden. Na het eerste doelpunt van de thuisspelende ploeg wist HHV een voorsprong te pakken van 1-2. Nadat Exakwa een time out in had gezet bleven beide teams gelijk op lopen. Op een gegeven moment kwam HHV op een achterstand van 7-5. Deze stand werd vervolgens rechtgetrokken zodat er met een stand van 8-8 gerust kon worden.

In de rust motiveerde coach Rick Duinkerken zijn team om fel te blijven in het veld. Beide teams probeerden het zelfde spelletje te spelen waardoor het elkaar lastig werd gemaakt. Vandaag zullen de punten zijn voor het team wat tot het gaatje zal gaan om de punten in de wacht slepen.

HHV kwam als eerste tot scoren in de tweede helft. Echter bleven het stuivertje wisselen. Op een gegeven moment kwam HHV los met twee doelpunten verschil. Helaas wisten de spelers uit Hollandscheveld dit niet verder uit te breiden. Laura Doldersum en Ruben Biemolt kwamen als frisse energie in het veld. In de slotfase wist de ploeg uit Lelystad weer het voortouw te nemen. Echter bleef HHV wel aanhaken. Dit resulteerde met nog een minuut op de klok dat er op het scorebord een score van 18-17 af te lezen was. Richard Botter werd in de aanval ingebracht. Hij deed meteen waar waarvoor hij terug was gewisseld en scoorde gelijk de gelijkmaker. HHV kreeg nogmaals een kans maar wist de wedstrijd niet meer te winnen. Scheidsrechter de Boer floot af bij een stand van 18-18. Er kon terug gekeken worden op een mooie fanatieke wedstrijd waar beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Het gelijkspel geeft een goede weergave weer van de wedstrijd.

In tegenstelling tot het eerste team verloor het tweede team in Zuidwolde. Tot een stand van 9-9 bleef het gelijk op gaan. Vervolgens pakten de Zuidwoldigers de voorsprong en wisten uiteindelijk te winnen met 23-11.

Volgende week spelen beide teams thuis tegen buurman Thrianta uit Hoogeveen. De afgelopen jaren ontmoetten beide verenigingen elkaar met grote regelmaat. Het belooft wederom een fanatieke wedstrijd te worden waar beide verenigingen 4 punten willen pakken in de derby’s. Het tweede start om 14:00 op sportpark de Oosthoek. Vervolgens mogen de eerste teams aantreden om 15:30.