Afgelopen zaterdag 11 september heeft HHV weer haar eerste wedstrijd gespeeld. Na een jaar van geen wedstrijden spelen en af en toe trainen, waren we er weer aan toe met z’n allen. Onze eerste wedstrijd moesten we gelijk helemaal afreizen naar Sparta Nijkerk. Het was een lange rit, maar er was een heleboel gezelligheid onderweg.

Bij aankomst waren Jarno en Stef al aanwezig. Met z’n allen keken we tijdens het inschieten naar de tegenstanders. Deze waren best wel groot, voornamelijk de dames. Maar dit mocht ons niet afschikken, dus vol goede moed gingen we naar de kleedkamer om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Rick vertelde ons dat we vooral dynamisch moesten spelen en veel ons schot mee moesten pakken. Echter was toch het belangrijkst om plezier te hebben met elkaar tijdens de wedstrijd en te genieten dat het eindelijk weer mag.

Om 15.30 floot de scheidsrechter H. Bronkhorst de wedstrijd in met Jarno, Richard, Laura & Estelle in de aanval en Corneel, Stef, Mandy & Birgit in de verdediging. Aan de kant stonden Ruben en Janique.

Sparta begon gelijk fel aan de wedstrijd en pakte veel schoten mee. Hierdoor viel al snel het eerste doelpunt voor Sparta. HHV wist hier gelijk een antwoord op te geven door middel van een afstandsschot, gescoord door Richard, 1-1. Na een vakwissel was het opnieuw de beurt aan Sparta om aan te vallen. Er werd snel rondgespeeld en veel geschoten. Dit had met name te maken door het feit dat we steeds net een stap te laat waren. Hierdoor kwamen we al vrij snel op een achterstand van 5-1. HHV had moeite om de korf te vinden, maar na een reeks van doelpunten van Sparta wist Stef toch de korf te vinden, 5-2. Na deze goal probeerde we elkaar vertrouwen te geven, maar Sparta bleef goed afronden. Sparta kwam op een voorsprong van 8-2. Deze doelpunten waren vooral van afstand. Toen besloot Rick om een time-out te nemen. Hierin vertelde Rick dat we met meer overtuiging moesten schieten en dat we meer beleving in het spel moesten brengen. De time-out hielp enigszins wel gelijk, want Stef scoorde weer een afstandsschot, 8-3. HHV probeerde nog verder terug in de wedstrijd te komen, maar Sparta had een enorm scorend vermogen. Dit leidde uiteindelijk tot een ruststand van 15-6.

In de rust vroeg Rick aan ons wat we ervan vonden en toen bleef het akelig stil. We waren een beetje overdonderd met hoe de eerste helft verlopen was. We moesten er een tandje bij doen, want Rick herkende ons niet met hoe we normaal spelen. Dit had ook te maken met het feit dat Sparta vanaf het begin af aan al volle druk gaf en dit ontbrak bij ons heel erg. Rick gaf ons positieve en nuttige feedback wat ons zeker kon helpen in de tweede helft.

Weer op het veld, wilde Rick gelijk een wissel toepassen. Ruben kwam in het veld voor Corneel. Na het volgende fluitsignaal werd Corneel weer in het veld gebracht voor Richard. Vergeleken met de eerste helft waren we allemaal een stuk feller. Echter scoorde Sparta toch de 16-6. Vervolgens wist HHV weer te scoren en dit herhaalde zich een tijdje. We kwamen als team terug op een stand van 18-11. Ondertussen werd Janique gewisseld voor Estelle. Toen volgde er een reeks van twee doelpunten op rij voor HHV en Sparta. Dit hield zich eigenlijk aan tot het einde van de wedstrijd. De laatste paar minuten werd Estelle nog weer gewisseld voor Mandy en later kwam Mandy nog in het veld voor Birgit. De scheidsrechter floot af met een stand van 22-14 in het voordeel van Sparta.

Volgende week zaterdag 18 september speelt HHV 2 tegen DOS’46 4 om 13.55. Daarna speelt HHV 1 tegen Rood-Wit 1 om 15.30. We hopen dat jullie met zoveel mogelijk supporters aanwezig zullen zijn bij onze eerste thuiswedstrijd, wat wordt vervolgd met een gezellige BBQ. Hopelijk zien we jullie dan!