Zaterdag 11 september reisde HHV 2 af naar Wolvega om het op te nemen tegen SIOS/Jumbo Wolvega 3. Na een iets langere voorbereiding dan gewoonlijk, inclusief een oefenwedstrijd tegen Elko en een oefentoernooi bij Juventa, was het dan eindelijk tijd voor deze eerste competitiewedstrijd. 

 

In de aanval begonnen Joanna, Anouk, Jis en Jorn. Het verdedigingsvak bestond uit Irene, Gerana, Sander en Sem. De eerste helft begon moeizaam. De tegenstanders hadden de overhand met een aantal sterke aanvallen. Toch bleef de schade beperkt, HHV 2 was verdedigend sterk waardoor de tegenpartij weinig mogelijkheid tot scoren had. Waar we eerst op achterstand kwamen te staan, herpakten we onszelf en brachten we de ruststand tot 3-2. 

De tweede helft begon goed na overleg met de vakken; HHV 2 komt voor te staan met 3-4. Helaas bleek dit van korte duur. Er werden veel kansen gecreëerd maar weinig was raak. De tegenpartij bleef wel scoren. Na een aantal wissels kwam HHV redelijk terug, toch haalde dit niet aan. De eindstand werd 10-6. 

Ondanks de teleurstellende eindstand mogen we zeggen dat we als team een goede pot gespeeld hebben. Met een nieuw team als dit moet je eerst op elkaar ingespeeld raken. Ondanks de sterke tegenstander hebben we samen veel kansen gecreëerd, de schade beperkt in de verdediging en toch een aantal doelpunten weten te maken, en dat na nog maar een paar weken samen gespeeld te hebben. Met dit in ons achterhoofd zullen we met goede moed de volgende wedstrijden ingaan!