WhatsApp Image 2020 10 10 at 190248

Op deze regenachtige zaterdagmiddag mocht de selectie van HHV aantreden tegen Zwart-Wit in Delden. Met het filosofische woord 'ubuntu' van coach Rick Duinkerken werd de voorbespreking afgesloten en kon het team zich voorbereiden op de wedstrijd. 

 

De PLUS Cappendijck-formatie startte met hetzelfde team als de vorige wedstrijden. In de aanval startten: Richard Botter, Corneel Kikkert, Birgit Strijker en Janique Zomer. In de verdediging begonnen: Ruben Biemolt, Jarno Hein, Lisa Pekel en Mandy Schuring. 

 

HHV stapte met vertrouwen het veld op en wist sterk te beginnen. Waar Zwart-Wit de openingsgoal maakte en de stand op 1-0 bracht, nam HHV daarna het heft in handen. Na 4 goals aan de kant van HHV wist Zwart-Wit ook een goal te maken, wat de stand op 2-4 bracht. Hierna wist HHV weer 4 keer achter elkaar de korf te vinden, wat resulteerde in een 2-8 voorsprong. Doordat HHV veel strijdlust toonde en voor elkaar wilde werken in de eerste helft,  werd er gerust met een stand van 9-14 op het scorebord. 

 

In de rust gaf coach Rick Duinkerken aan dat de strijdlust van de eerste helft door gezet moest worden in de tweede helft. De overige minuten van de rust moest er gezorgd worden om goed warm te blijven op deze druilerige zaterdagmiddag. 

 

Van goed opgezette aanvallen was bijna geen sprake meer in de tweede helft, doordat het veld door de constante regenval vrijwel onbespeelbaar was geworden. Met name in de korfzone was het een modderpoel geworden. Voor HHV was het vooral zaak om de voorsprong die in de eerste helft was opgebouwd vast te houden. Door de juiste mensen in stelling te brengen kon de voorsprong worden behouden en werd de overwinning veilig gesteld.

HHV eindigde de wedstrijd met een bijzonder fraai doelpunt. Na een lange pass uit het verdedigingsvak helemaal naar de achterkant van het aanvalsvak, wist Jarno te scoren. Gelijk hierna floot scheidsrechter Dijkman voor het einde van de wedstrijd die eindigde in een stand van 17-23 in het voordeel van HHV.  

 

HHV 2 mocht het deze middag ook opnemen tegen Zwart-Wit uit Delden. Deze wedstrijd werd helaas niet gewonnen maar eindigde in een stand van 14-10 in het voordeel van Zwart-Wit. 

 

Volgende week mag de selectie thuis aantreden tegen DOS-WK uit Enschede.