Afgelopen zaterdag mocht de PLUS Cappendijck-formatie aantreden tegen VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS 1 uit het Friese Haule. De afgelopen twee gespeelde wedstrijden was HHV niet in topvorm en miste er wat overtuiging, waardoor er vandaag met gewijzigde vakken werd gestart. In de aanval startten Corneel Kikkert, Richard Botter, Janique Zomer en Birgit Strijker. Het verdedigingsvak bestond uit Jarno Hein, Ruben Biemolt, Lisa Pekel en Mandy Schuring.

Om 15:30 uur mocht scheidsrechter Ruizendaal de wedstrijd influiten welke ditmaal anders was dan anders zonder publiek. Gelukkig hoefden de trouwe supporters niets te missen en konden ze door middel van een livestream de selectie vanuit huis aanmoedigen. HHV begon met een flitsende start. De afronding die de afgelopen twee weken miste, was weer terug. Door gevarieerd spel werden goede kansen uitgespeeld, wat de stand na tien minuten te hebben gespeeld al op een 6-0 voorsprong bracht. Hierna kwam ook VZK meer op gang en wisten ze veelal van verre afstand mee te blijven scoren. Hierdoor bleven de doelpunten om en om vallen en lukte het HHV niet om de gemaakte voorsprong uit te kunnen breiden. Vlak voor rust wist VZK nog twee keer te scoren. Dit resulteerde in een ruststand van 11-7 in het voordeel van HHV.

In de rust benadrukte trainer/coach Rick Duinkerken dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was en dat er voorkomen moest worden dat VZK de kans zou krijgen om terug te komen. De opdracht was dan ook om met veel overtuiging te blijven spelen, met z’n allen scherp te blijven en verdedigend veel druk te blijven geven in zowel de afspeellijn als de ballijn.

In het begin van de tweede helft leek het nog even weer spannend te worden. De voorsprong kon niet behouden worden en VZK kwam terug tot een verschil van twee doelpunten wat zorgde voor een stand van 14-12. Een aantal wissels werden in het spel gebracht. Stef Zwartscholten werd ingewisseld voor Ruben Biemolt, Fabian Smit mocht de plek van Richard Botter vervangen en Laura Doldersum kwam in het veld voor Lisa Pekel. De wissels kwamen op het goede moment en zorgden net even voor een andere dynamiek in het spel. Door goed samenspel lukte het de spelers van HHV om de korf te blijven raken en het de tegenstanders moeilijk te blijven maken. In de laatste minuten werd de voorsprong zelfs nog uitgebouwd tot een verschil van zeven doelpunten. Na zestig minuten gespeeld te hebben floot scheidsrechter Ruizendaal af bij een stand van 24-17. De spelers mogen trots zijn op het getoonde doorzettingsvermogen en het samenspel en met weer twee punten er bij in de competitie kunnen ze zich weer vol goede moed voorbereiden op de wedstrijd van volgende week zaterdag tegen Zwart Wit.