Afgelopen zaterdag trad het 2e van de PLUS Cappendijck-formatie aan tegen de ploeg uit Enschede, Rigtersbleek 2. Vol goede moed reisde het team af naar het mooie Enschede. Verkeerde afslagen werden genomen en 1 auto met spelers stond zogenaamd in Almelo geparkeerd. Maar uiteindelijk stond HHV 2 op de juiste tijd, met warmgelopen spieren, in het veld. De ploeg was goed voorbereid en zeer gefocust. HHV 2 moest het namelijk opnemen tegen koploper Rigtersbleek en dit beloofde een spannende pot te worden.

John Bijl besloot te starten met de volgende vakken, met in de aanval Jorn Schiphof, Anouk Koopman, Sidney Kikkert en Irene Hartman. In de verdediging begonnen Stef Zwartscholten, Joanna Eeveraarts, Sander Biemolt en Carine Vos.

Scheidsrechter A. Hintzbergen floot de wedstrijd in en de spelers begonnen aan de wedstrijd. De stand liep gelijk op. Mooie acties werden gemaakt, van beide ploegen, wat beloond werd met doelpunten. Nadat de stand 3-3 wist te worden, nam HHV de leiding in de wedstrijd. Het 2e van HHV wist de korf goed te vinden en maakte van de stand een 5-7 voorsprong. Toch gaf Rigtersbleek de moed niet op en gaf nog meer gas bij waardoor beide teams de rust in gingen met een stand van 9-8.

Coach en trainer John Bijl gaf aan dat Rigtersbleek qua energie in begon te zakken. Iets wat HHV absoluut niet mocht gaan doen. Wat er ook zou gebeuren, HHV moest door knokken en de wedstrijd net zo scherp uit te gaan spelen als dat de ploeg startte.

Met deze duidelijke taak ging HHV 2 weer paraat staan in het veld voor de 2e helft. Helaas begonnen de eerste paar minuten van de wedstrijd niet zo goed als dat er bedoeld was. De stand liep uit naar 20-13. Toch hield HHV vol en wisten de spelers de stand langzaam op de bouwen naar 20-17. Helaas net niet genoeg om te punten mee terug te nemen, maar een spannende wedstrijd.

HHV 1 wist ook niet te winnen van de koploper en eindigden met een stand van 22-11. Volgende week speelt de selectie van HHV thuis. HHV 2 zal het om 14.00 opnemen tegen NKC ’51 3. HHV 1 zal het hierna om 15.30 opnemen tegen VKZ/DIO/Donkerbroek/ODIS 1. We hopen jullie daar te zien!