1DSC 0558

Afgelopen zaterdag trad de PLUS Cappendijck-formatie aan tegen Rodenburg 2 in het mooie Hollandscheveld. Coach John Bijl besloot de traditie voort te zetten en zijn peptalk kort en bondig te houden. Rodenburg stond immers één plek boven ons dus het was van belang om de punten thuis te houden.

In de aanval startten Rian de Boer, Mariëlle Boes, Glenn Benjamins en Ruben Biemolt. In de verdediging startten: Linda Kreeft, Irene Hartman, Arjan Schuring en Dennis Koetsier

HHV nam de leiding door de 1-0 te maken, maar dit werd ons niet voor lief genomen. De stand nam gelijk op tot de 5-5 waarna de tegenstanders de leiding namen. Dit was een reden voor een Time-Out van de HHV zijde waar werd verteld dat we positief gesteld moesten zijn. Echter liepen de punten aan de kant van Rodenburg op, de stand stond 6-9 wanneer de rust werd ingefloten.

In de kleedkamer werd heel duidelijk gezegt dat HHV 2 niet speelde zoals het hoorde. “Achter staan tegen Rodenburg kan absoluut niet want het team is minder goed dan dat HHV is, het enige probleem wat wij hebben is dat we het niet laten zien.” Waren de woorden van John. “We gaan nu de zaal in en het eerste wat gebeurd is dat het 7-9 wordt en je gaat ervoor knokken.”

Na deze bemoedigende woorden van John heeft HHV 2 geluisterd naar wat hij zei. Arjan scoorde de 7-9 en dit was de draai die HHV nodig had. Na dit doelpunt liep de stand op naar 15-11, en lieten we zien dat wij de baas waren. Zo floot scheidsrechter H.J. Hummel de wedstrijd af met een stand van 19-15.

Na de wedstrijd volgde het spel de jongens tegen de meisjes, die uiteraard de meiden wisten te winnen. Dit was erg leuk en hierbij willen we de organisatie daarvan erg bedanken!

HHV 1 wist de punten ook te behouden met een stand van 31-23. We zien jullie graag volgende week weer, HHV 1 zal het opnemen tegen Thrianta 1 om 18.50 in Hoogeveen. HHV 2 zal het opnemen tegen de Parabool 5 om 14.45 in Groningen.