1WhatsApp Image 2020 02 29 at 224358 1

Hardenberg – met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen HKC (He) 3 (13-13) nog in de benen mocht HHV 3 zaterdag 29 februari op bezoek bij Juventa 2. HHV had inmiddels 3 punten (en 1 wedstrijd meer) voorsprong opgebouwd, maar de thuiswedstrijd werd destijds kansloos verloren met 9-16. Voor beide geldt, om in de race te blijven van het kampioenschap moest er gewonnen worden. HHV dat gebrand is om dit leuke seizoen super af te sluiten wil er alles aan doen om te winnen. De juiste ingrediënten voor een mooie korfbalmiddag.

Coach Edwin Rombout had z’n pupillen de strategie uitgelegd en op scherp gezet, de details werden per vak besproken om daarna warm te lopen. Het 1e verdedigingsvak met Gerwin Hummel, Remon Bruins, Alet Hummel en Lidia Wielink moesten toezien hoe Juventa de score opende met een vrije bal. Het 1e aanvalsvak met Arno Hoogeveen, Fabian Smit, Margreet Metselaar en Rianne Bijl wisten hun goede aanvallen niet om te zetten in een doelpunt, waarna Juventa op 2-0 wist te komen. Het 2e aanvalsvak werd scherper en wist de stand weer gelijk te trekken. Na de 3-2 van Juventa was het HHV dat 3x op rij scoorde tot 3-5. Na de vakwissel was het direct weer Juventa dat stand gelijk trok, maar was het HHV dat weer op voorsprong kwam 5-6. Hierna was het ditmaal Juventa dat 3x op rij wist te scoren, HHV maakt voor rust nog 1 doelpunt, zodat er bij een ruststand van 8-7 de kleedkamer opgezocht werd.

In de kleedkamer was coach Rombout niet geheel ontevreden, maar er waren zeker een aantal zaken tot verbetering nodig om de wedstrijd te keren en naar ons toe te trekken. Vandaag zouden we hier geen punten hoeven achter te laten. Direct na rust mocht Ruben Biemolt invallen voor Fabian Smit.

HHV kwam scherp de kleedkamer uit en maakte vrij snel de gelijkmaker, 8-8. Na de vakwissel werd er te slap verdedigd op het afstandsschot, waardoor Juventa vrij makkelijk weer op voorsprong kon komen. HHV knokte terug en werden er meerdere wissels (Rolanda voor Lidia, Fabian voor Remon) toegepast, ook bij Juventa (het schaakspel was begonnen) en kwam HHV met 2 scores weer op voorsprong en kwam ook niet weer op achterstand in deze wedstrijd. Juventa wist nog wel 2x op gelijke hoogte te komen. Maar in de laatste paar minuten was het HHV dat beter met de spanning om ging en wist nog 2x te scoren. Hiermee werd de uitslag op 13-15 bepaald! HHV zet door deze overwinning Juventa op 5 punten achterstand (met ook 1 wedstrijd meer voor HHV), hierdoor lijkt Juventa 2 uitgeschakeld voor de race om het kampioenschap.

Komende zaterdag is HHV 3 vrij, en op zaterdag 14 maart mag HHV 3 aantreden in Barneveld om 10:00 tegen ODIK 4. ODIK staat ook 5 punten achter op HHV, alleen hebben ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij winst deze wedstrijd mag HHV 3 zich kampioen noemen in deze reserve 3e klasse en kunnen ze om een uur of 14:00 op de platte kar door Hollandscheveld!

Wie gaat met ons mee om ons aan te moedigen? En hopelijk ook het kampioenschap vieren…