Afgelopen zaterdag trad de PLUS Cappendijck-formatie uit aan tegen WSS uit Oude Pekela. De Hollandschevelders staan momenteel op de tweede plaats in de 2e klasse A. De thuisspelende ploeg bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst. Ondanks het verschil op papier hield de ploeg van Rick Duinkerken er rekening mee dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden en dat er gestreden zou worden om de punten mee terug te nemen.

In de aanval begonnen: Mandy Schuring, Birgit Strijker, Jarno Hein en Stef Zwartscholten. De verdediging bestond uit: Janique Zomer, Sanne Schiphof, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert.

Het was het HHV wat de score opende. De thuisspelende partij wist meteen aan te sluiten door het maken van een strafworp. Hierna wist HHV het voortouw te nemen. HHV bouwde een mooie voorsprong op. Na een stand van 3-11 wist WSS ook vaker te scoren. Uiteindelijk werd er gerust met een stand 8-15.

In de rust benoemde coach Rick Duinkerken dat er in situaties rustiger gespeeld moest worden en dat er meer verschillende personen gevaarlijk gemaakt moesten worden.

Na rust wist HHV de tussenstand te behouden. Aan beide kanten werd er gescoord maar de overwinning voor de Hollandschevelders kwam niet meer in gevaar. Er werd afgefloten met een stand van 15-24.

In tegenstelling tot het eerste team wist het tweede niet te winnen. Na een tweede helft waarin HHV steeds een kleine voorsprong op de tegenstanders uit Assen had wisten de Assenaren bij de laatste goal het gelijk te maken. Er werd afgefloten met een stand van 12-12.

Volgende week spelen beide teams thuis tegen Rodenburg. Het eerste zal om 16:45 beginnen. Na deze wedstrijd speelt het tweede.