HHV3ODIS1 05okt2019 2

Afgelopen zaterdag nam HHV 3 het thuis op tegen ODIS 1 uit Elsloo. De uitwedstrijd verloren we met 9-6, dus we moesten dit keer meer scoren als we wilden winnen. De opstelling was als volgt: In de aanval begonnen Trijn, Manon, Remon en Dennis, in de verdediging José, Carmen, Menno en Sander, en als reserve Chris en Johan, die na een jaar in Canada geweest te zijn geweest weer terug is bij HHV.

HHV 3 begon goed. Het was Trijn die als eerste een doelpunt maakte door weg te trekken van de korf. Ook Remon wist de korf te raken, het stond 2-0. De vakken waren anders ingedeeld dan in de vorige wedstrijden, maar hier had HHV 3 geen last van. Sander scoorde twee afstandsschoten waardoor de score op 4-0 kwam te staan. Hierna was het weer de beurt aan het andere vak, Remon en Dennis scoorden beide een klein kansje, 6-0. Het lijkt uit dit verslag bijna of er geen tegenstanders waren, maar die waren er nog zeker wel. Er werden een aantal wissels gedaan waardoor HHV 3 weer even moest wennen en het een tijdje niet lukte om te scoren. Toch wist Sander uiteindelijk een derde keer de korf te vinden deze wedstrijd, en zette hiermee de voorsprong op 7-0. We hadden inmiddels al meer gescoord dan de vorige keer in de hele wedstrijd, terwijl we het in de verdediging goed dicht hielden. Voordat we de rust in gingen liet ODIS 1 ook nog van zich horen en zij scoorden een ver afstandsschot. Zo stond het 7-1 bij rust.

In de rust was er niet heel veel te vertellen, gewoon zo door blijven gaan en het komt helemaal goed. ODIS was, desondanks de score, goed aan het verdedigen, waardoor we besloten wat meer naast elkaar aan te vallen, zodat de verdedigers niet mee konden vangen bij een schot.

De wedstrijd werd hervat en ook deze helft werd geopend met een doelpunt van Trijn, 8-1. ODIS was ook wakker geworden en scoorde hun tweede doelpunt, hiermee werd het 8-2. De verdediger van José werd gewisseld en zij wist hier goed gebruik van te maken door twee keer te scoren: 10-2. Deze helft ging voor beide teams niet heel denderend, de doelpunten kwamen met moeite. Met een klein kansje van Remon kwam de stand op 11-2 te staan. Een dame van ODIS maakte een wegtrekbal tijdens het in de aangeef komen en scoorde deze. Hiermee werd de stand op 11-3 bepaald, dit was dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Een groot verschil met de vorige keer dat we tegen ODIS 1 speelden, en zo is het in onze poule altijd een verassing wat de uitslag zal worden. De komende twee weken spelen we tegen Thrianta 3. Zaterdag 12 oktober om 14:15 in Hoogeveen en zaterdag 19 oktober om 13:30 in Hollandscheveld.