HHV3 veld voorjaar eindstand

Afgelopen zaterdag speelde HHV 3 de derby tegen Thrianta 3 in Hoogeveen. Thuis werd er gewonnen, maar Thrianta 3 blijft een moeilijke tegenstander en we zullen moeten blijven scoren om een wedstrijd winnend af te sluiten. In de aanval startten: Menno, Jis, Carmen en Maaike en in de verdediging: Luke, Remon, Manon en José. Reserves: Trijn en Sander Biemolt.

Thrianta 3 opende de score en bracht de stand op 1 – 0. HHV 3 wist hier direct een antwoord op door een afstandsschot van Jis, 1 – 1. Door het verkeerd uitbrengen van de bal door HHV 3 kon Thrianta 3 een doorloopbal benutten, 2 – 1. HHV 3 pakte het goed op en scoorde 2 keer, 2 – 3. Dit konden ze echter niet vasthouden en Thrianta 3 scoorde maar liefst 3 keer op rij en nam daarmee 2 punten voorsprong, 5 – 3. HHV 3 wist met 2 doelpunten weer gelijk te komen, 5 – 5. Daarna werd er door beide teams om en om gescoord, waardoor er met een 7 – 7 stand werd gerust. Voor HHV scoorden:  Carmen 2 keer, van afstand en een doorloopbal, Luke, Jis en José van afstand en Trijn een omdraaibal. 

Er werd goed gescoord, maar ook de tegenstander wist de korf te vinden en daardoor werd het een mooie pot. HHV 3 moest geen kansen meer weggeven en zelf goed blijven aanvallen en de kansen ook nemen.

Remon scoorde als eerste van afstand en bracht HHV 3 weer op voorsprong, 7 – 8. Na 2 doelpunten van Thrianta 3, 9 – 8 had HHV 3 een goede periode en scoorde 3 keer op rij, 9 – 11. Deze voorsprong moest goed verdedigd worden. Na de 10 – 11 van Thrianta 3, scoorde Sander een afstandsschot en stond HHV 3 weer op 2 punten voorsprong 10 – 12. In de laatste 10 minuten werd er door HHV 3 niet meer gescoord. Thrianta 3 scoorde echter nog 3 keer en wist daardoor de punten in Hoogeveen te houden, 13 – 12. Voor HHV 3 scoorden nog Carmen, een klein kansje, en Remon en José van afstand. Weer een wedstrijd waarin we wel goed scoorden, maar niet de voorsprong wisten te behouden. Dit moet volgend seizoen echt beter. 

We namen afscheid van Luke en Maaike die volgend seizoen jammer genoeg niet meer mee doen. We kwamen dit seizoen steeds beter in het spel, vooral in de zaal, maar konden dit helaas op het veld niet meer doorzetten. 7 september start de najaarscompetitie, welke we weer met goede zin tegemoet zien.