WhatsApp Image 2019 04 06 at 16.30.18 3

Op zaterdag 6 april speelde HHV 4 de kampioenswedstrijd tegen de koploper: DWA/ARGO 4. De tegenstanders waren al kampioen, maar voor HHV 4 stond er nog veel op het spel. Winst zou leiden tot een gedeeltelijke 1e plaats, gelijkspel tot een 2e plaats en verliezen zou ons op de 3e plaats zetten. De vorige keer wonnen wij met 11-9 van DWA/ARGO 4, dus winnen was zeker een mogelijkheid. In de aanval begonnen Robert, Menno, Chris en Carmen. In de verdediging startten: Jan, Dennis, José en Manon, die hiermee haar debuut maakte bij HHV. Reserves: Maaike en Trijn.

Met de tactiek: “Meer scoren dan de tegenstander” liepen we het veld in. DWA/ARGO 4 verdedigde goed, waardoor scoren moeilijk was. Toch lukte het Robert om een afstandsschot te raken: 0-1. De club uit Winsum wilde laten zien dat ze niet voor niets kampioen waren geworden en scoorde twee keer, een wegtrekbal en een afstandsschot. Het stond nu 2-1. Hierna kreeg Jan een strafworp mee, welke Dennis erin legde en daarmee de stand weer gelijktrok naar 2-2. Tijdens de rest van de eerste helft ging het erg gelijk op. Om de beurt scoorden beide teams twee afstandsschoten waardoor de stand op 4-4 kwam te staand. De doelpunten van HHV 4 kwamen van Robert en Jan.

Met een gelijke stand bij rust kon het nog alle kanten op gaan. Er werd besproken om achter te blijven verdedigen wanneer de tegenstanders in de aangeef staan zonder afvang. Hierdoor zouden zij minder vaak achter elkaar kunnen schieten en aangezien de meeste doelpunten van hen uit afstandsschoten kwamen, zou het hen hiermee meer moeite kosten om te kunnen scoren.

In de tweede helft begon de club uit Hollandscheveld erg sterk, we scoorden driemaal achter elkaar van afstand. Met deze schoten van Menno, Chris en Dennis, hadden we een goede voorsprong opgebouwd. Het spel stond er met een stand van 4-7 totaal anders voor dan in de rust. DWA/ARGO gaf echter niet op en scoorde zelf twee keer, met een klein kansje en een omdraaibal. Door deze doelpunten werd het 6-7 en kwamen ze weer gevaarlijk dichtbij. Tijd dus om dat verschil weer wat uit te breiden. Robert scoorde een klein kansje en Dennis scoorde een afstandsschot. Hiermee was het verschil weer 3 punten: 6-9. De tegenstanders wisten nog één keer van afstand te scoren, maar dit was niet genoeg voor hun om alleenstaand kampioen te worden. Er werd afgefloten bij een stand van 7-9 en HHV 4 mag zich kampioen noemen!

Nu alle wedstrijden gespeeld zijn staan HHV 4 en DWA/ARGO 4 beide op 19 punten. Doordat HHV beide keren van DWA/ARGO gewonnen heeft, staan we door onderling resultaat officieel bovenaan. Een mooie afsluiter op een lastig seizoen, dit kampioenschap was iets wat velen van ons niet aan zagen komen. Het was eerst al afwachten of we überhaupt wel een team zouden hebben in de zaal, door een tekort aan heren hadden we ons eerst zelfs afgemeld en zouden we op het veld pas weer beginnen. Uiteindelijk was het toch nog goed gekomen en hebben we genoeg mensen bij elkaar kunnen verzamelen om een leuk seizoen mee te spelen. We moesten eerst nog even op gang komen en hadden geluk dat we de eerste wedstrijd met 5-6 gewonnen hadden. Nadat Jeroen uitviel met een knieblessure hadden we het een aantal wedstrijden ook weer lastig. Daarna ging het echter steeds beter, steeds meer spelers konden tot scoren komen en door telkens goed te verdedigen hebben we ons naar boven kunnen vechten. De drie clubs onder ons hebben dan wel een doelsaldo van minstens 20 punten meer, maar zo zie je maar weer dat je het met scoren alleen niet redt. HHV 4 heeft het minste aantal doelpunten doorgelaten van alle teams uit de poule, en dit blijkt dus ook onze kracht te zijn. We willen iedereen bedanken dit seizoen met ons heeft meegespeeld of ons heeft aangemoedigd vanaf de zijlijn: zonder jullie was ons dit niet gelukt.

Op het veld spelen wij weer als HHV 3. Een nieuwe poule met oude bekenden, waaronder Niek 1 en Thrianta 3. We hebben er weer zin in!