fWhatsApp Image 2019 03 31 at 21.55.54

Kollum – zaterdag 30 maart mocht HHV 3 aantreden in de kampioenswedstrijd tegen Invicta 3. Waarbij beide teams nog kampioen konden worden. Invicta dat 2 wedstrijdpunten achter stond op HHV 3, had bij een winst met minimaal 7 verschil voldoende om kampioen te worden. HHV dat dit seizoen nog maar 1x verloren had, wilde dit zo houden en laten zien waarom zij bovenaan staan dit gehele seizoen. De juiste ingrediënten in deze laatste wedstrijd om er een mooie pot van te maken!

Het verdedigingsvak met Frank Schuller, Jorn Schiphof, Alet Hummel en Lidia Wielink mochten de 1e aanvallen van Invicta tegen houden. Wat goed lukte, waardoor ons 1e aanvalsvak met Edwin Rombout, Arno Hoogeveen, Anja Benjamins en Rianne Bijl 2x konden scoren. Na de vakwissel ging het gelijk op en werd er om en om gescoord tot Invicta terug kon komen tot 4-4. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en gingen tot het gaatje om het kampioenschap binnen te halen. Door het scherp fluiten van de scheidsrechter kregen beide teams veel kansen dmv strafworpen en vrije ballen. Uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 8-7 in het voordeel van Invicta.

In de rust attendeerde coach Gerwin Hummel z'n pupillen erop om geen haast te maken in ons spel en niet meegaan in de drukte van Invicta. We moesten ons eigen spel houden om zo tot een overwinning te komen. Wij konden geduldig spelen, immers met 1 punt verschil verliezen zou het ons nog het kampioenschap opleveren.

Na rust scoorden wij direct uit een vrije bal en na de vakwissel ook, waardoor wij weer voor kwamen. Het bleef ook de 2e helft gelijk op gaan tot 11-11 met nog ongeveer een kwartier te spelen. Bij deze stand verzwikte Rianne Bijl haar enkel bij een schotpoging en moest het veld verlaten. Margreet Metselaar mocht haar vervangen en werd direct getest door haar tegenstander. Invicta dat deze wissel ideaal gebruikte, waardoor zij een kleine voorsprong van 2 wisten te creëren. Menno Koetsier mocht Edwin Rombout in de 2e helft aflossen en na de vakwissel wisten wij nog eenmaal tot scoren te komen, maar het was Invicta diegene die de kon uitlopen tot 15-12. Door de laatste 7 minuten sterk te verdedigen van HHV wisten wij de “schade” te beperken tot 3 doelpunten verschil, want het aanvalsvak kwam nog wel tot kansen, maar geen doelpunten meer.

Dit betekent dat wij ondanks het verliezen van deze kampioenswedstrijd toch KAMPIOEN zijn geworden van deze reserve 4e klasse. Invicta is tweede geworden in deze poule en mag volgend zaalseizoen net als wij uitkomen in de reserve 3e klasse.

Komen jullie ons ergens media november 2019 weer aanmoedigen in de reserve 3e klasse?

Voor nu gaan wij genieten van de lente/zomer-vakantie :-)