WhatsApp Image 2019 03 14 at 22.57.12 1

Holwerd – donderdag 14 maart mocht HHV 3 om 18:00 afreizen naar Holwerd om de inhaalwedstrijd voor aanstaande zaterdag alvast te spelen tegen DTL 2. DTL dat de afgelopen week gelijk wist te spelen tegen LDODK 4, waar wij een maand geleden nog van verloren, had HHV hierdoor op scherp gezet. DTL 2 die met 4 punten achterstand op HHV 3, bij winst nog een poging zou kunnen doen op promotie naar de reserve 3e klasse, zou HHV de punten niet zomaar meegeven naar Hollandscheveld.

De wedstrijd begon voortvarend met in de aanval Arno Hoogeveen, Jorn Schiphof, Magreet Metselaar en Rianne Bijl. Jorn, die ondanks z’n beperkte vliegminuten in HHV 3, wist de score te openen door een scherp klein kansje! De eerste verdediging met Jeffrey Zomer, Remon Bruins, Alet Hummel en Lidia Wielink gaven weinig kansen weg, waardoor HHV voldoende tijd kreeg om te scoren. Dit betekende een prima 1e helft met afstandsschoten, wegtrekkers, strafworpen en bijzondere doorloopballen wat resulteerde in een 1-10 ruststand. Ondertussen was Robert Hummel in het veld gekomen voor Jorn Schiphof die met een zere knie mocht landen op de bank.

In de rust kon coach Gerwin Hummel niet anders dan tevreden zijn op z’n pupillen en motiveerde ons om de 2e helft deze goede lijn door te zetten.

Direct na de rust mocht Laura Bremer het veld in voor Lidia Wielink. Het duurde de tweede helft 7 minuten voordat HHV weer de korf wist te vinden dmv een doorloopbal vanuit de ruimte benut door Remon. Bij de stand van 1-14 wist DTL wat terug te doen middels een afstandsschot. Hierna gaf HHV meer ruimte weg waardoor meer afstandsschoten van DTL vielen. De tweede helft ging qua score gelijk op waardoor de eindstand werd bepaald op 7-17.

Door deze overwinning heeft HHV 3 weer 2 punten voorsprong op nummer 2 Invicta 3. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het kampioenschap binnen handbereik.

Aanstaande woensdag 20 maart speelt HHV 3 de inhaalwedstrijd tegen De Wâlden 5 om 19:00 in sporthal De Marke in Hollandscheveld.

Met aansluitend zaterdag 23 maart 2019 om 17:15 in sporthal De Marke mogelijk de kampioenswedstrijd tegen De Parabool 6. Mits Invicta punten laat liggen tegen ROG of LDODK, anders wordt het een rechtstreeks duel op zaterdag 30 maart 2019 in Kollum om 14:50.