WhatsApp Image 2019 03 10 at 16.49.20 1
Groningen – zaterdag 9 maart is HHV 3 afgereisd naar Groningen om aan te treden tegen ROG 5. De thuiswedstrijd werd destijds met 22-5 gewonnen en zo’n uitslag leek ons nu ook wel wat. Omdat onze laatst gespeelde wedstrijd verloren was gegaan tegen LDODK4 en onze goede reeks gestopt was, wilden we dit goede gevoel weer snel oppakken.

Vandaag begon in de verdediging Frank Schuller, Jeffrey Zomer, Margreet Metselaar en Rianne Bijl die direct in de 1e aanval een afstandsschot om de oren kreeg. Wij waren dus gewaarschuwd… Ons 1e aanvalsvak met Edwin Rombout, Arno Hoogeveen, Jacqueline Smit en Anja Benjamins wisten deze achterstand direct te beantwoorden. Hierna was het HHV dat tot scoren wist te komen tot 1-15. Intussen waren de wissels Alet Hummel in het veld gekomen voor Rianne Bijl, en Lidia Wielink voor Anja Benjamins. Na nog 2 doelpunten van ROG, werd er gerust bij een stand van 3-15.

Ondanks deze dikke ruststand werd het team weer op scherp gezet door coach Gerwin Hummel, wij moesten nu niet gaan verslappen, maar doorpakken en een dikke uitslag neerzetten.

De 2e helft begon Anja Benjamins voor Margreet Metselaar en Rianne Bijl voor Jacqueline Smit. Ondanks de woorden van de coach om scherp te blijven, werden we slordiger en duurden de aanvallen langer voordat er eindelijk een doelpunt viel. Hierdoor was de 2e helft minder spectaculair. Margreet Metselaar mocht Rianne Bijl in de laatste minuten nog aflossen en kwam Robert Hummel in het veld voor Frank Schuller. Uiteindelijk floot scheidsrechter mevrouw Klunder af bij een stand van 7-22.

Een prima uitslag.

Donderdag 14 maart speelt HHV de inhaalwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen DTL 2 in Holwerd. Deze wedstrijd start om 20:00…

Komen jullie ons aanmoedigen in de strijd om het kampioenschap?

DTL 2 dat afgelopen week gelijk gespeeld heeft tegen LDODK 4, heeft nu 4 punten achterstand op HHV 3 en is nog in de race voor promotie naar de Reserve 3e klasse.