Aanval: Rian, Ruben, Birgit en Remon

Verdediging: Laura, Sem, Sidney en Irene

Wederom een belangrijke wedstrijd. En het beloofde geen makkelijke te worden. Dit was dan ook al snel duidelijk tijdens de eerste aanval van Rood-Wit. Ons verdedigende vak kreeg snel een doelpunt te verduren. Hier liet de aanval van HHV het niet bij zitten en maakte ook een doelpunt, 1-1.

Rood-Wit scoorde gelijk de 2-1, maar wij bleven ze bij. Sem maakte de 2-2. De tegenstander ging vol voor de aanval en creƫerde veel kansen. Wij pasten ons spel aan op hun speelgedrag en gingen strakker op de bal verdedigen. We onderschepten hierdoor snel de bal, waardoor het aanvallende vak ons op een voorsprong van 2-4 bracht. In de aanval werden wij veel afgefloten voor verdedigd schieten. Ons verdedigende vak zette een tandje bij, maar hiervoor werd helaas niet afgefloten voor verdedigd. Rood-Wit zette een aangeef neer. Hier werd niet snel genoeg op gecoached, waardoor Birgit verrast vastgezet werd op het blok. Hier kwam een mooie doorloopbal uit voor de tegenpartij, 3-4. Onze aanval was aan de beurt, maar verloor de bal door een mislukte paas. In de verdediging blokte Rian haar dame en bracht de bal terug. Hieruit scoorde Sidney een afstandsschot.

Onze dames probeerden elkaar af te lossen in de verdediging, maar door onduidelijkheid kon Laura niet snel genoeg bij haar dame zijn 4-5.

Het was ons duidelijk dat we strak moesten verdedigen, anders zouden we nooit op Rood-Wit uitlopen. Remon kreeg een stip mee van de scheids en maakte deze zelf af. Terug in de verdediging kreeg het vak een aantal vrije ballen tegen. Remon was echter te snel voor de tegenstander, waardoor de bal ver bij de korf vandaan bleef. Sem scoorde een afstandsschot, het stond 4-7. Rood-Wit zag ons uitlopen en vroeg een time out aan bij de scheids.

De dames van Rood-Wit zitten erg op de bal in de verdediging. Hier maakte Laura goed gebruik van. Sem zag dit en stapte voor op de aangeef waardoor Laura naar binnen kon springen en haar doorloopbal kon afmaken. Terug in de aanval scoorde ook Ruben weer een afstandsschot, 4-9. Sem kreeg een afstandsschot tegen. De schoten werden makkelijk gelost door de tegenpartij. Irene kwam voor op aangeef, maar haar dame aasde op de bal. Gelukkig werd dit door Sem gezien en gooide de bal zo naar Irene dat ze kon omdraaien voor een kleine kans. In de daaropvolgende aanval was Irene sterker dan beide Rood-Wit dames die onder de korf stonden voor de afvang. Hierdoor kon de bal naar een vrijstaande Laura gegooid worden en zette ze ons op een voorsprong van 6 punten, 5-11. Lang konden we hier niet van genieten, want Rood-Wit pakten twee doelpunten met hun zuivere schoten. Sidney scoorde de 7-12 en 7-13. In de verdediging wisselden Sidney en Sem van heer, maar die heer was zelf ook sterk in de punt en maakte 2 afstandsschoten. Nog 1 minuut voor rust en wij waren aan de bal. In deze tijd kon onze aanval nog een punt meepakken. De ruststand was 9-14.

Na de rust zat de verdediging van Rood-Wit te fel op de bal. Sidney kon zo een afstandsschot erin gooien. Op dit moment herpakte de tegenpartij zich en scoorde heel wat doelpunten. Ze kwamen sneller terug dan verwacht,13-15. Wij wisten net een punt voor te blijven. Ruben ronde een stip netjes af, maar wij kregen weer afstandsschoten te verduren. Wij kregen scoorden twee strafworpen, maar kregen ondanks het harde werk ook kansen tegen. Voordat we het wisten hadden we nog 9 minuten speeltijd te gaan. HHV stond net voor met 17-18. Onze tegenpartij was gebrand om deze keer alle punten mee te nemen, maar we lieten ze niet over ons heenlopen. Kort nadat zij weer scoorden deden wij precies hetzelfde. Zo bleven we voor staan tot de laatste minuut. Het was 19-20 toen de scheids eindelijk de wedstrijd affloot en wij met deze 2 punten een stap dichter bij een veilige plek in de ranking kwamen.

DSC 1052DSC 1053DSC 1055DSC 1056DSC 1057DSC 1058