DSC 0937
 
Afgelopen zaterdag speelde HHV2 tegen TOP2 thuis in de marke. De spelers zijn bekend met de speelwijze van TOP en wezen elkaar tijdens de bespreken op belangrijke punten. 

In de aanval startten Ruben, Rian, Irene en Stef. In de verdediging Laura, Linda, Remon en Sidney.

Een van de punten die tijdens de bespreking werd benoemd was de gewoonte van de tegenstander om te zakken tot onder de korf. Vanaf de eerste seconde hield HHV hier rekening mee en wist zo de goede kansen uit te kiezen. Ruben maakte de eerste twee doelpunten, wat voor een snelle vakswissel zorgde. Sidney probeerde de afvang te pakken, maar dit liet zijn tegenstander niet toe. Dit werd snel afgestraft. Sidney trok weg onder de korf, wat door Linda gezien werd, en scoort een kleine kans. In de volgende aanval rende Remon zijn tegenstander voorbij. Zo stonden we na de eerste 5 minuten voor met 4-0. Terug in het verdedigende vak krijgt Remon een afstandschot tegen, maar met een zuiver schot zet Stef ons weer terug op 4 punten voorsprong, 5-1. De doelpunten begonnen al snel op te lopen. Irene kreeg een afstandschot tegen, maar Remon scoorde een kleine kans. Stef trok weg onder de korf en dit werd gezien door Ruben, 7-2. Linda kreeg een doorloopbal tegen, maar Remon scoorde een afstandschot vanaf de zijlijn, 8-3. Zo scoorden we telkens meer dan de tegenstander en bleven op een voorsprong.

Met nog 18 minuten te gaan hadden we veel lange aanvallen met mooie kansen, door de sterke afvang, maar maakten geen doelpunt. De tegenstander zette onze aanvallen vast en scoorde 2 afstandschoten, 8-5. Hier liet HHV het niet bij zitten. In het verdedigende vak lieten onze spelers geen ruimte meer vrij voor de tegenpartij. Irene wist de bal er tussenuit te halen en snel naar het aanvallende vak te brengen, waaruit Ruben een afstandschot scoorde, 9-5. De vakken werden weer gewisseld en TOP ging voor de doorloopbal en liep Ruben voorbij. Stef zag dit en nam de heer over. TOP kon geen kant uit en onze dames onderschepten de bal dan ook snel. Terug in de aanval zette Linda haar dame op het verkeerde been en kon zo vrijuit schieten. Met een zuiver schot scoorde ze twee aanvallen achter elkaar, 11-5. We kregen nog een doelpunt tegen voordat het spel werd stilgelegd, de eerste speler van de avond lag namelijk op de grond. Na de spelhervatting knalde Ruben er gelijk een afstandschot in. Kort daarna deed Remon precies hetzelfde, 13-6. Het publiek en HHV zelf zat met blijdschap en ongeloof aan de kant. Versteld van het aantal gescoorde doelpunten gingen we door. Irene ving elke bal op de afvang, waardoor het aanvallende vak snel tot nieuwe acties kon komen. En deze acties gebruikten ze goed. Remon legde weer een doorloopbal en Rian een afstandschot, 15-6. De tegenpartij kreeg een vrijebal mee, maar deze werd zo goed verdedigd door Remon dat er gewoon niet geschoten kon worden. Sidney kon zo de bal eruit plukken, waardoor Ruben snel in het aanvallende vak weer een afstandschot scoorde. Op dit moment scoorden we meer dan dat we ballen verloren tijdens de aanvallen. Weer een afstandschot voor Remon en het stond 17-6. Nog 1 minuut te gaan en helaas kregen we nog een schot tegen, 17-7. De tegenpartij probeerde nog een keer tot scoren te komen, maar de scheids floot al af voor de rust waardoor dat doelpunt niet meer meetelde. Met een ongekende voorsprong van ruim 10 punten ging HHV2 de rust in. 

RUST

In de rust benoemde onze coach John dat we nu de rust moesten bewaren. We moesten ons niet op het verkeerde been laten zetten, maar juist die focus bewaren die we tijdens de eerste helft hadden. We konden gewoon hetzelfde spelletje spelen als voorheen, want daar was bijna niks op aan te merken. Rian wees ons op de mogelijkheid dat TOP in de tweede helft hun schot kon herpakken. Het spel was nog niet gespeeld. Het was een snelle bespreking, want alles verliep op rolletjes. 

In de tweede helft bleek dat beide teams weer op gang moesten komen. Remon kreeg een afstandschot tegen en Ruben scoorde een kleine kans, 18-8. Aanvallen lang bleven we op deze stand staan. Onze speler lag na een druk op de grond en de tegenstander wist zo vrij een afstandschot te scoren. Het ging echter niet zo goed met onze speler en het spel werd stilgelegd. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren voorbij en het stond 18-9. Bij beide teams miste op dit moment de overtuiging in de schoten. Er werden slechte pases gegooid en we verloren aanvallen na één schotpoging. Hier en daar werden overtredingen begaan, maar dit werd niet opgemerkt. Op dit moment zaten we in onze bekende tweede helft dip. Gelukkig wisten niet alleen wij, maar ook de tegenstander niet te scoren. Dit leek een uitstekend moment om Sem, Mariëlle en Carine te laten warmlopen. De hardwerkende spelers zouden hun welverdiende rust krijgen er was behoefte aan wisseling. Na lang spelen scoorde de tegenpartij dan toch. Dit leek ons weer op te starten. Al snel maakte het aanvalsvak met Irene een welverdient doelpunt, 19-10. Terug in de verdediging was Irene 'on fire' op de afvang. De tegenstander begint de moed op te geven. Hun blikken gaven aan dat het wat hen betreft wel afgelopen mocht zijn. Irene werd gewisseld voor Mariëlle. Nog tien minuten te gaan en Rian scoordr weer een afstandschot. Kort daarna werd er gefloten voor de 5e speler die op de grond belande. TOP probeerde zich meer en meer te verzetten, maar kon niks meer inbrengen. Sem werd ingebracht voor Sidney. En kort daarna maakte Remon het 21e doelpunt. Carine kwam erin voor Laura. Birgit mocht ook warmlopen voor Linda die haar laatste actie van haar wedstrijd raakte. Een betere afsluiter kon ze niet hebben voor haar welverdiende zwangerverlof. Het stond 22-10. Op dit moment was de wedstrijd zo goed als gespeeld. We kregen een afstandschot tegen, maar scoorden er zelf ook een bij, 23-11. 

Linda werd gewisseld voor Birgit en Linda kreeg een groot applaus van iedereen in de zaal. Het staat 23-11 en met nog 4 minuten op de klok maakte onze nieuwe aanwinst Birgit haar debuut in HHV2. En hoe kon ze deze beter maken dan met een doelpunt, 24-11. De doelpunten begonnen op dit moment erg snel te lopen van beide kanten. 24-12, 25-12, 25-13. Het was niet meer bij te houden. In de laatste minuut sloot Carine de wedstrijd mooi af met een afstandschot, 26-13. Het eindsignaal klonk en iedere speler had zijn steentje bijgedragen. Samen hadden we ons als team neergezet. De twee punten bleven met deze stand overduidelijk thuis bij HHV.

Scoreformulier:
1-0 onderhandse omdraaibal voor Ruben
2-0 afstandschot voor Ruben
3-0 kleine kans voor Sidney
4-0 doorloopbal voor Remon
4-1 afstandschot tegen Remon
5-1 afstandschot voor Stef 
5-2 afstandschot tegen Irene
6-2 kleine kans voor Remon
7-2 afstandschot voor Stef
7-3 doorloopbal tegen Linda
8-3 afstandschot voor Remon
8-4 afstandschot tegen Rian
8-5 afstandschot tegen Sidney
9-5 afstandschot voor Ruben 
10-5 afstandschot voor Linda 
11-5 afstandschot voor Linda
11-6 afstandschot tegen Sidney 
12-6 afstandschot voor Ruben
13-6 afstandschot voor Remon
14-6 doorloopbal voor Remon 
15-6 afstandschot voor Rian
16-6 afstandschot voor Ruben
17-6 afstandschot voor Remon
17-7 afstandschot tegen Rian

RUST

17-8 afstandschot tegen Remon
18-8 kleine kans voor Ruben
18-9 afstandschot tegen Stef
18-10 ?
19-10 afstandschot voor Irene 
Wissel Mariëlle <> Irene

20-10 afstandschot voor Rian 

Wissel Sidney<>Sem

21-10 afstandschot voor Remon

Wissel Laura <>Carine

22-10 omdraaibal voor Linda
22-11 afstandschot tegen Remon? 
23-11 afstandschot voor Ruben

Wissel Linda<> Birgit

24-11 afstandschot voor Birgit
24-12 ?
25-12 doorloopbal voor Ruben
25-13 ?

26-13 afstandschot voor Carine
 
DSC 0936DSC 0938DSC 0939DSC 0940DSC 0941DSC 0942DSC 0943DSC 0944DSC 0945DSC 0946