WhatsApp Image 2019 02 09 at 19.24.33 1

Gorredijk – Afgelopen zaterdag mocht HHV 3 afreizen naar Gorredijk om aan te treden tegen LDODK 4. De thuiswedstrijd werd destijds met dikke cijfers 20-8 gewonnen van dit team, maar eenvoudig was die wedstrijd toen niet. Toen werd al duidelijk dat dit team ook voor het kampioenschap zou willen gaan. LDODK die eerder dit seizoen ook van Invicta 3 had verloren en dus 4 punten achter stond op HHV 3, zou voor 200% d'r voor moeten gaan om de promotie niet uit het oog te verliezen. En met de combinatie dat HHV 3 kampioen wil worden, zou moeten betekenen dat dit een prachtige pittige pot kon worden...

Het 1e verdedigingsvak van HHV met Frank Schuller, Jeffrey Zomer, Alet Hummel en Lidia Wielink werd direct getest, want binnen no time hadden zij een afstandsschot tegen. Onze 1e aanvalsvak met Edwin Rombout, Arno Hoogeveen, Jacqueline Smit en Anja Benjamins wisten daarop te antwoorden met ook een afstandsschot. Na de vakwissel wist LDODK 4 direct te scoren waardoor de druk direct opgevoerd werd, gelukkig wisten wij hier ook snel op te antwoorden. Tot 4-4 ging het gelijk op. HHV dat moeite had met het strakke verdedigen van LDODK en om tot goede kansen te komen, moest meer werk verzetten in de aanval. Dit resulteerde ook in de 1e helft al dat er gewisseld werd in het 1e aanvalsvak, Margreet Metselaar kwam in het veld voor Jacqueline Smit. Helaas werd het door deze wissel niet direct eenvoudiger, het werd juist duidelijk dat HHV zou moeten knokken voor de doelpunten. Waarna er gerust werd bij een stand van 8-6.

In de rust werden we scherp gezet door coach Gerwin Hummel en kregen we tips mee hoe we het spel konden gaan omzetten en onder de druk van de sterk verdedigende LDODK konden uitkomen.

De 2e helft begonnen we goed door direct 3 maal te scoren, mede dankzij het sterk verdedigen van het 1e verdedigingsvak kreeg HHV veel tijd om goede aanvallen neer te zetten. Hierdoor konden wij voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong komen, dat was tevens ook de laatste keer deze middag. Na de 9-9 wist LDODK 4x te scoren en moest coach Hummel ingrijpen door enkele wissels toe te passen. Menno Koetsier mocht Edwin Rombout aflossen. Waarna even later Jacqueline Smit en Edwin Rombout in het andere vak ingezet werden voor Jeffrey Zomer en Alet Hummel. En kon Jeffrey Zomer in het andere vak naast Arno Hoogeveen de laatste minuten van de wedstrijd gaan spelen ipv Menno Koetsier. Deze wisselingen pakten goed uit, alleen niet voldoende om nog een punt uit deze pittige wedstrijd te slepen. Deze wedstrijd werd bij een stand van 17-13 afgefloten door de scheidsrechter.

Een zware wedstrijd waar HHV 3 niet bij machte was om de punten mee naar Hollandscheveld te nemen. LDODK 4 won terecht en kon de 2 punten in Gorredijk houden.

Door het verlies van HHV 3 staat LDODK 4 en Invicta 3 beide twee punten achter op HHV 3, hierdoor is de spanning in deze competitie terug. HHV 3 moet de volgende wedstrijden zich herpakken en orde op zaken stellen zodat in de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 23 maart het kampioenschap mogelijk al binnengehaald kan worden, mits de concurrenten punten laten liggen.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 maart in sporthal Activum in Hoogeveen. Eerst speelt HHV 4 tegen It Fean 3 om 15:00 waarbij beide teams in de middenmoot staan. Aansluiten om 16:10 speelt HHV 3 tegen De Wâlden 5. Hierna speelt HHV 2 de super mega belangrijke wedstrijd tegen degradatie tegen Elburg 2 om 17:25. En als afsluiter mag HHV 1 om 18:45 tegen Elburg 1 laten zien waarom zij strijden om het kampioenschap.

4 wedstrijden waar wat op het spel staat, komen jullie ons aanmoedigen??