Rheden – voor HHV stond er afgelopen zaterdag een uitwedstrijd op het programma tegen c.k.c. Rheko uit Rheden. De wedstrijden zijn de eerste returnwedstrijden van dit zaalseizoen. Omdat de ploeg van trainer Koens meedoet in de bovenste regionen, is de PLUS Cappendijck-formatie erop gebrand om zo lang mogelijk mee te spelen om de titel. De thuiswedstrijd tegen Rheko 1 was erg spannend, en in de laatste minuut mocht Jarno Hein de beslissende strafworp nemen, waardoor HHV met 1 punt verschil de wedstrijd wist te winnen. HHV 1 wist dat het in Rheden niet makkelijk zou worden om de punten mee te nemen naar Hollandscheveld, zeker niet in de wetenschap dat oud-trainer de Krey coach is van Rheko 1.

HHV begon in de verdediging met Janique Zomer, Mandy Schuring, Arjan Schuring en Jarno Hein. Het was Rheko dat voortvarend uit de startblokken kwam, en de leiding nam door een afstandsschot. De aanval van HHV bestaande uit Fabian Smit, Corneel Kikkert, Lisa Pekel en Sanne Schiphof begon erg druk en wist ook niet te scoren in hun eerste aanval. Gelukkig wist het verdedigende vak de bal snel te onderscheppen waardoor HHV 1 toch de 1-1 kon aantekenen door middel van een strafworp. Daarna kwam Rheko beter in de wedstrijd, ze waren fel en schoten met scherp. HHV schoot niet met scherp en had moeite met de verdedigende druk van Rheko. Gelukkig kon de ploeg uit Hollandscheveld wel blijven aanhaken zodat de marche tussen beide teams niet verder kwam dan 1 punt. Ruststand 10-9 in het voordeel van de ploeg van De Krey.

In de rust attendeerde coach Koens zijn ploeg erop dat er rustiger gekorfbald moest worden, omdat er vanzelf wel fouten gemaakt zouden worden aan de kant van Rheko. Daarnaast was het van belang dat de ploeg goed bleef voorverdedigen en elkaar goed bleef coachen in de verdediging.

Na rust kwam HHV iets scherper uit de kleedkamer, en wist het beter om te gaan met het goede spel van Rheko. HHV wist gelijk te maken door een mooie aanval, 11-11. Hierna volgde een periode waarin HHV 1 erin slaagde voor het eerst een voorsprong te pakken. In eerste instantie kwam HHV tot 2x toe op een voorsprong van 2 verschil, 13-15. Nadat Jarno Hein een vrije bal mocht nemen kwam de stand op 13-16. Rheko paste een time-out toe om HHV 1 enigszins uit de flow te halen, wat lukte. Rheko kon het gaat weer verkleinen tot 2 punten. Hierna volgde een periode waarin HHV slordig speelde, en verkeerde schoten nam. Hierdoor kon Rheko vaak de bal afvangen en weer bouwen aan een nieuwe aanval. Het lukt HHV nogmaals om een klein gaatje te slaan 16-18. De ploeg uit Rheden bleef echter vechten en wist zelfs in de laatste minuten de achterstand om te buigen. En een minuut voor tijd wist de ploeg zelfs de winnende goal te maken. Eindstand 20-19.

HHV 2 speelde voorafgaand tegen Rheko 2. De thuiswedstrijd werd met ruime cijfers verloren, wat maakte dat de ploeg van John Bijl wat goed te maken had. HHV 2 speelde een goede wedstrijd en had zelfs de meeste aanspraak op de 2 punten. Helaas werden de punten in de laatste seconden van de wedstrijd gedeeld. 16-16.

Volgende week staan er thuiswedstrijden op het programma voor HHV 1 en HHV 2. Beide team treden in de Marke aan tegen TOP Vroomshoop. HHV 2 speelt om 17.25u en aansluitend speelt HHV 1 om 18.45u.