Hollandscheveld – zaterdag 15 december 2018 mocht HHV 3 aantreden om 12:10 tegen ROG 5. ROG 5 die de afgelopen 3 wedstrijden had verloren zou ongetwijfeld vandaag punten mee willen nemen naar Groningen. HHV 3 daar in tegen had al 3 wedstrijden gewonnen en is daarmee koploper in deze poule en wil dit graag zo houden. Dat betekende dat wij vanaf minuut 1 vol energie zou spelen om te laten zien waarom wij op dit moment bovenaan staan...

Onze 1e aanval met Arno Hoogeveen, Remon Bruins, Jacqueline Smit en Bianca Rombout deed keurig wat afgesproken was en binnen enkele minuten stond de stand al op 2-0. Het 2e aanvalsvak met Frank Schuller, Jorn Schiphof, Alet Hummel en Anja Benjamins had hier wat meer moeite mee. De aanvallen waren goed, alleen werden de mooie kansen niet afgemaakt. Uiteindelijk wisten ze toch te scoren, alleen opende ook ROG 5 hun score. Hierna werd door HHV 3 goede aanvallen met rommelige aanvallen afgewisseld. Doordat ROG 5 moeite had met scoren was het halverwege de 1e helft alweer 8-2. Hierna kwam Margreet Metselaar in het veld voor Bianca Rombout, Lidia Wielink voor Alet Hummel en Jorn Schiphof voor Robert Hummel. Ook nu werden er weer mooie kansen gecreëerd, waarna de ruststand werd bepaald op 11-4.

In de rust kregen wij de mededeling van coach Gerwin Hummel om niet harder te gaan lopen, maar slimmer te gaan lopen. Om zo het vak kleiner te maken, waardoor de kansen beter zouden worden.

Dat wij ook nu weer goed luisterden naar de coach bleek wel in de betere aanvallen die werden opgezet. Afstandsschoten werden afgewisseld door wegtrekballen en doorloopballen. Hierdoor werd de score flink opgekrikt. De 3 gewisselde spelers mochten de wedstrijd uitspelen voor Arno Hoogeveen, Jacqueline Smit en Anja Benjamins. Waarna de wedstrijd werd afgefloten door de koppende scheidsrechter bij een stand van 22-5.

Met deze uitslag behoudt HHV 3 de koppositie in dit zaalseizoen. En mogen zij ons Kerstkampioen 2018 noemen!

De komende weken hebben wij rust. Zaterdag 12 januari 2019 spelen wij om 18:10 thuis de wedstrijd tegen DTL 2. Het team dat op dit moment 1 verliespunt heeft, dus dit zal naar verwachting een pitte pot worden.

Komen jullie ons dan weer aanmoedigen?