HHV3

Hollandscheveld – zaterdag 1 december mocht ons HHV zaalteam aantreden tegen de koploper van deze reserve 4e klasse. Beide teams hadden vorige week gewonnen, LDODK 4 won vorige week van ROG 5 met 19-9 en wij wonnen van Ritola 4 met 10-15. Beide teams waren vandaag er opgebrand om de goede lijn door te zetten en te winnen, dat werd in de 1e minuten direct duidelijk kwa strijd, goede aanvallen en strak verdedigen van beide teams. Dit beloofde een mooie pot te worden.

Door: Lidia Wielink

HHV 3 startte deze wedstrijd met in de aanval Edwin Rombout, Arno Hoogeveen, Bianca Rombout en Margreet Metselaar wat direct in 2 aanvallen resulteerde in 2 doelpunten van afstand! Het 2e aanvalsvak met Jeffrey Zomer, Jorn Schiphof, Alet Hummel en Lidia Wielink zette deze goede lijn door mooie aanvallen wat resulteerde in een afstandsschot en strafworp. Na deze monsterstart kwam LDODK 4 iets meer in de wedstrijd, waarna het door vele afstandsschoten een stand van 6-2 werd bereikt halverwege de 1e helft, waarbij Frank Schuller voor Jeffrey Zomer het veld had betreden. Het 2e gedeelte van de 1e helft werd het steeds rommeliger van beide kanten, waarbij de aanvallen minder secuur neergezet werden en niet de juiste personen meer uitgespeeld werden. Uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 9-4.

In de rust werd benadrukt dat de start van de wedstrijd super was en dat deze energie ook in de 2e helft ingezet moest worden. Ook werden wij er op geattendeerd om de marge niet kleiner te laten worden, om zo het jonge team niet het idee te geven dat zij nog wat konden gaan halen.

De 2e helft begonnen wij net zo scherp als het begin van de wedstrijd met Laura Bremer in het veld voor Margreet Metselaar, wat na een raak afstandsschot direct wisselen betekende. Hierna werden de 1 of 2 scores van HHV 3 beantwoord door 1 score van LDODK 4, waardoor HHV 3 de marge langzaam kon uitbreiden. Ondertussen was Jeffrey Zomer weer in het veld gekomen voor Edwin Rombout en mocht Margreet Metselaar de wedstrijd uitspelen voor vakgenoot Bianca Rombout. Met nog vele rake afstandsschoten en een perfect uitgevoerde ingestudeerde bal werd de eindstand bepaald op 20-8 en floot de goed leidende scheidsrechter af.

Volgende week spelen wij uit tegen De Wâlden 5 in Oentsjerk om 20:45. Komen jullie ons dan ook aanmoedigen?