Het is weer zover, tijd voor een wedstrijd. Deze zaterdag vindt de wedstrijd HHV 2 vs. TOP 2 plaats in Vroomshoop. Deze week heeft het tweede zich klaargestoomd voor de wedstrijd. Vol met goede moed verzamelen we ons in de kleedkamer om nog het laatste met elkaar door te nemen. In de aanval staan Linda, Carine, Remon en Sidney. In de verdediging staan Mariƫlle, Rian, Stef en Sem. De spelers staan met zenuwen en enthousiasme te wachten op het fluitsignaal, zodat de wedstrijd kan beginnen.

Door: Gerana Bennink

In de eerste minuten zaten beide teams er al strak op in de verdediging. HHV weet elkaar goed af te lossen onder de korf, waardoor de tegenpartij moeilijk op de aangeef komt. De bal wordt dan ook snel heroverd en naar het aanvallende vak gespeeld. We staan voor met 3-4, als we dit spel volhouden nemen we die 2 punten mee naar huis. Helaas verliezen we voor een moment de concentratie en communiceert het team niet goed met elkaar, waardoor we een aantal ballen verliezen. Na een goede overname van een doorloopbal door Linda weet Carines dame de stand weer gelijk te brengen. Het is 6-6 en de tegenpartij vraagt kort hierna om een TIME OUT.

Het zit HHV niet mee. Direct na de TIME OUT scoort de tegenpartij 3 doelpunten en ontstaat er een chaotisch spel aan de kant van HHV. Gelukkig fluit de scheidsrechter de rust in. Het staat 10-6 voor TOP. HHV zal zich moeten herpakken om de achterstand in te kunnen halen. Irene wordt in het spel gebracht voor Mariƫlle.

De spelers lopen na de rust weer het veld op met frisse moed. De scheids fluit weer voor het beginnen van de wedstrijd. Het zit HHV niet mee. TOP scoort in de eerste minuut weer een afstandsschot, wat als een klap aankomt bij onze spelers. We weten er nog een paar ballen in te mikken, maar de tegenstanders zijn erg zuiver op de afstandsschoten. Er begint een gespannen sfeer te ontstaan op het veld. De scheidsrechter deelt dan ook veel vrijeballen en stippen uit aan beide teams. TOP krijgt in totaal 7 vrijeballen, maar HHV weet die kansen eruit te halen door snel en stabiel te verdedigen. Ook bij HHV worden kansen door de scheidsrechter uitgedeeld. Helaas weten we weinig vrije ballen en stippen te scoren, wat voor een deuk in het optimisme zorgt.

Het is 15-11, en met nog 10 minuten op de klok wordt er voor een TIME OUT gevraagd. Onze coach John spreekt het team aan met moed. We staan immers maar 4 doelpunten achter en hebben nog 10 minuten om die achterstand goed te maken. Het wordt echt vechten, maar het is mogelijk. HHV lost vele schoten en staat sterk op de afvang, waardoor tegenstanders hier en daar op de grond vallen. Stef wordt gewisseld voor Glenn, in de hoop dat hij er een paar in knalt. Maar waar de doelpunten bij ons niet vallen gebeurt dit wel bij de tegenpartij. Stef wordt in de laatste minuten weer als verdediger weer in het veld gezet in ruil voor Glenn. TOP staat veel vrij waardoor afstandsschoten, zonder druk, erin gegooid kunnen worden. En hier wordt ook van geprofiteerd. Er valt niet veel meer in te brengen. De scheids fluit de wedstrijd af met een eindstand van 19-13. De punten blijven in Vroomshoop.

> de foto's komen zo spoedig mogelijk...