Afgelopen zaterdag mocht zowel het eerste als het tweede team van HHV aantreden in Vroomshoop om het op te nemen tegen TOP. De resultaten van vorige week in poule C2, waar het eerste team van HHV in uitkomt, lieten zien dat alle teams in deze poule aan elkaar gewaagd zijn, er werd niet met meer dan vier punten verschil gewonnen. HHV mocht het op het veld ook al opnemen tegen TOP en wisten toen te winnen. De HHV-ers waren dan ook gebrand om nogmaals van de TOPpers te winnen.

Door: Janique Zomer

De wedstrijd begon in het voordeel van HHV. Door een korte kans en twee strafworpen wist HHV meteen de 0-3 op het scorebord te zetten. TOP ging in de tegenaanval en wist ook door middel van een korte kans en een strafworp twee doelpunten op het scorebord te zetten (2-3). Voordat HHV er erg in had stond er een stand van 4-4 op het scorebord en hadden zij hun voorsprong al weer weggegeven. In het vervolg van de eerste helft hadden HHV en TOP om en om de leiding. Zo wist TOP de stand in een 6-5 voordeel voor hun op het scorebord te zetten waarop HHV weer in de aanval ging en de stand op 7-8 in hun voordeel bracht. Uiteindelijk wist TOP in de eerste helft het laatst de leiding te nemen. Beide teams en scheidsrechter de heer Eggink zochten hun kleedkamers op met een stand van 9-8.

In de kleedkamer van de HHV-ers had trainer/coach Gerben Koens het woord. Hij gaf aan dat HHV zich mee liet slepen in het spel van TOP. Het was zaak dat de HHV-ers hun eigen spel zouden gaan spelen en hierbij geduldig zouden zijn. Zolang zij goed zouden spelen en geduldig zouden zijn, zou die goede kans vanzelf komen door een fout van TOP.

Na de rust pakte HHV het spel op dat ze graag willen spelen. Ze wisten hierdoor, door middel van korte kansen, een kleine kans en een strafworp, maar liefst 6 keer achter elkaar te scoren. Hierdoor wist HHV 17 minuten voor het einde van de wedstrijd de stand tot 9-14 in hun voordeel te brengen. TOP gaf echter niet op en bleef voor doelpunten zorgen. Het was voor HHV zaak dat zij de wedstrijd rustig zouden uitspelen om zo naar huis te gaan met de winst op zak. TOP wist de voorsprong die HHV had nog te verkleinen tot twee doelpunten verschil (15-17). Uiteindelijk was het HHV dat aan het langste eind trok en met een stand van 16-18 in het voordeel van de Hollandschevelders floot scheidsrechter de heer Eggink de wedstrijd af.

Het tweede team van HHV wist helaas niet de winst te behalen. Scheidsrechter de heer Dwars floot de wedstrijd TOP 2 – HHV 2 af met een stand van 19–13. Volgende mogen het eerste en het tweede team van HHV op bezoek bij KV Elburg. Het tweede speelt om 19:35 en het eerste om 20:50.

> de foto's komen zo snel mogelijk...