Afgelopen zaterdag speelde HHV 3 thuis tegen Niek 1. Het was een warme middag, maar toch werd er door beide ploegen goed gescoord. Voor HHV 3 startten in de aanval: Jeroen, Sander, Carmen en Henrike en in de verdediging: Dennis, Menno, José en Maaike, reserves: Chris en Trijn.

HHV 3 begon goed en scoorde 2 x, 2 – 0. Een afstandschot van Jeroen en een bijzondere doorloopbal, aangegooid vanuit de ruimte, met een draai en 1 hand van Carmen. We begonnen lekker. Daarna was het Niek 1 dat 2 maal scoorde en de stand weer gelijk trok, 2 -2. HHV 3 nam weer een voorsprong, dit keer van 3 doelpunten, 5 -2, maar Niek 1 bleef attent en scoorde zelfs 4 keer waardoor ze op voorsprong kwamen, 5 – 6. Voor de rust wist HHV 3 zich weer te herpakken en scoorde nog 6 x op rij, waardoor er met een 11 – 6 stand werd gerust. Voor HHV 3 scoorden nog: Jeroen 5 x, Maaike en Trijn.

HHV 3 had een mooie voorsprong opgebouwd, maar Niek 1 had al laten zien dat ze ook konden scoren, dus was het nodig om in de 2de helft toch te blijven scoren.

Niek 1 scoorde na rust als eerste, maar José wist met een afstandschot het verschil weer gelijk te houden, 12 – 7. Trijn scoorde nog een doorloopbal, 13 – 7. Niek 1 bleef scoren en bracht de stand op 13 – 8. Jeroen, topscoorder vandaag van HHV 3 scoorde weer van afstand, 14 – 8. Daarna was het Niek 1 dat telkens de korf wist te vinden en daarmee langzaam dichterbij kwam tot 1 punt verschil, 14 – 13. Gelukkig wist Dennis van afstand de stand weer op 2 verschil te brengen, 15 – 13. Dit was echter voor HHV 3 de laatste score in de 2de helft. Niek 1 leek geen last te hebben van het warme weer en wist met 4 scores op rij de stand in hun voordeel om te zetten waardoor de eindstand op 15 – 17 werd bepaald. Voor de supporters een doelpuntrijke wedstrijd, voor HHV 3 een zure afloop, na een zo mooie eerste helft. A.s. vrijdag spelen HHV 3 en Niek 1 weer tegen elkaar om 19.30 uur in Pesse. Waarna a.s. zaterdag nog gespeeld gaat worden tegen Thrianta 3 in Hoogeveen om 13.00 uur.