Op dinsdagavond 20 september reisde HHV 1 voor de eerste ronde van de Jan Mulder-beker af naar Assen. De eerste tegenstander op het programma: AVO 1, een club die zelf in de overgangsklasse speelt. HHV zou HHV niet zijn als ze niet tot het laatst zouden volhouden, dus zo gebeurde het. Toch bleek de wedstrijd ondanks een sterk begin een mooi leer- en oefenmoment voor de Plus Cappendijck-formatie.

Op karakter

In de aanval startten Jarno Hein, Sem Dekker, Laura Doldersum en Mandy Schuring. In de verdediging waren dit Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Birgit Strijker en Estelle Boes. HHV 1 begon sterk; na een aantal minuten scoorde Mandy het eerste doelpunt van de wedstrijd en stond HHV voor. Helaas niet voor lang. Al snel wist AVO een drietal doelpunten te scoren. HHV werd hiermee weer op scherp gezet. Dit resulteerde erin dat Jarno Hein zelfs een doelpunt achterstevoren wist te scoren. Vervolgens viel een drietal doelpunten aan de kant van de Assenaren. HHV moest veel zoeken door de hoge druk die AVO gaf maar wist toch tot scoren te komen. Ook wist HHV het verdedigend, ondanks het niveauverschil tussen beide partijen, redelijk dicht te houden. Dit maakte dat het scorebord in de rust 11-6 aangaf, dit had veel erger gekund.

In de rust trok het team zich terug in de kleedkamer voor een peptalk van trainer Rick Duinkerken. Hier en daar vielen fouten, maar besef je ook dat je tegen een zeer sterke tegenstander speelt was de boodschap. Na wat gerichte tips vertrok de ploeg weer richting het veld om nog 30 minuten te knallen.

Hollandscheveld houdt vol

De tweede helft ging van start en de 11-6 ruststand werd al gauw 16-6. HHV gaf zoveel mogelijk druk en deed er alles aan om het dicht te houden maar het snelle spel van de Assenaren was een flinke uitdaging. Ondanks het doorzettingsvermogen van HHV 1 wist AVO dus nog veel te scoren. Als antwoord op het scoren van AVO kwamen de eerste wissels aan de kant van HHV. Stef Zwartscholten en Menno Koetsier werden het veld in gebracht. Nieuwe combinaties van spelers ontstonden en zo vervolgde de club de wedstrijd. Ondanks de wissels bleef AVO scoren. Een drietal keren werd het scoren van AVO onderbroken door een doelpunt aan de kant van HHV, echter bleef de club uit de Drentse hoofdstad uitlopen tot een stand van 23-9. Er kwamen nog wat wissels aan de kant van HHV. Met nog maar vier minuten op de klok gaf de Plus Cappendijck-formatie nog even alles en sloot de wedstrijd af met een drietal doelpunten van de Hollandschevelders. De stand werd nog even naar 23-12 getrokken en de scheidsrechter floot af. Zo werd de eerste wedstrijd in de Jan Mulder-beker voor HHV 1 ook de laatste wedstrijd. Het was een leerzame pot voor de spelers en ondanks het klassenverschil heeft de ploeg er tot de laatste minuut alles aan gedaan om AVO bij de houden.