Afgelopen zaterdag reisde de Plus Cappendijck formatie af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Oranje Zwart. Oranje Zwart is geen onbekende van de Hollandschevelders. De afgelopen jaren speelden beide ploegen meerdere keren tegen elkaar. Hierdoor kon er voorafgaand aan de wedstrijd er al vanuit worden gegaan dat de punten niet gemakkelijk in de wacht gesleept konden worden.

In de aanval begonnen: Mandy Schuring, Laura Doldersum, Sem Dekker en Jarno Hein. De verdediging bestond uit: Birgit Strijker, Estelle Boes, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert

Het waren de Zwollenaren die na het influiten van scheidsrechter Hulleman de score openden. De uitploeg wist vervolgens ook de korf te vinden. Na een gelijkspel van 2-2 wisten de Zwollenaren uit te lopen naar een voorsprong van 5 doelpunten bij een stand van 8-3. HHV had moeite met scoren. HHV was niet scherp genoeg en wist de kansen niet goed af te ronden. De wisselvallige weersomstandigheden waar beide teams mee te maken hadden maakte het niet gemakkelijker. Net voor rust kon HHV het verschil kleiner maken. Er werd gerust met een tussenstand van 10-7.

HHV was van plan om de tweede helft alles op alles te zetten om de tij te keren en de achterstand van de eerste helft om te draaien naar een voorsprong. Echter waren het wederom de Zwollenaren die als eerste de korf vonden. HHV wist nog terug te komen naar een stand van 12-10 maar wist dit niet door te zetten. Hierna werd het verschil in het voordeel van Oranje Zwart als maar groter. Vanuit HHV werd er in de tweede helft nog enkele keren gewisseld hierdoor betraden Stef Zwartscholten en Menno Koetsier het veld. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 18-13 in het nadeel van de Hollandschevelders.

Het tweede team kon ook lastig de korf vinden in Zwolle. In deze wedstrijd was HHV de mindere en verloor met een stand van 11-2

Volgende week heeft HHV de kans om thuis haar eerste punten te pakken tegen Rood – Wit uit Wezep. Eveneens een bekende van de selectie. De ploeg uit Wezep kan tevreden naar ranglijst kijken na twee overwinningen. Het tweede team speelt eveneens tegen Rood – Wit. Het tweede start om 14:00 en aansluitend wordt de wedstrijd van het eerste gespeeld om 15:30.

Aankomende dinsdagavond speelt HHV 1 een bekerwedstrijd in Assen tegen AVO. Een pittige tegenstander die twee klassen hoger speelt dan de Hollandschevelders.