Afdrukken
Categorie: Wedstrijdverslag
Hits: 165

Afgelopen zaterdag trad de Plus Cappendijck formatie thuis aan tegen Regio uit Vaassen. De eerste thuiswedstrijd op het veld nadat de korfballers de zaal weer in wisselden voor het veld. Regio is een bekende voor de Hollandschevelders. Voor de winterstop wist HHV in Vaassen in een wedstrijd met weinig doelpunten te winnen met een stand van 11-15. De verschillen in de tweede klasse C zijn klein. Hierdoor is er nog van alles mogelijk. Het was dus van belang voor de blauw witten om op deze zonnige zaterdag de punten in de wacht te slepen.

HHV had deze week op woensdag al een wedstrijd gespeeld tegen NIC Groningen in de strijd om Jan Mulder beker. Na overwintering werden de Hollandschevelders verwacht uitgeschakeld door de Groningers uitkomend in de overgangsklasse.

Zaterdag startten in de aanval Janique Zomer, Birgit Strijker, Richard Botter en Corneel Kikkert. De verdediging bestond uit Laura Doldersum, Mandy Schuring, Jarno Hein en Stef Zwartscholten.

De spelers van HHV wisten elkaar goed te vinden. Er kwamen veel kansen waardoor de Hollandschevelders op een voorsprong van 2-0 konden komen. De Hollandschevelders wisten de voorsprong te behouden maar wisten tot laat in de eerste helft niet een groot gat te slaan. Door te blijven door zetten werd er gerust met een stand 14-9.

In de rust werd er positief op de eerste helft terug gekeken. De stand was immers een lekkere uitgangspositie om de tweede helft in te gaan. Desondanks bleef het wel van belang om scherp te blijven. Er zal niet verslapt mogen worden. De ervaring leerde dat de ploeg uit Vaassen niet zomaar zal opgeven. Het zal zaak zijn om de voorsprong te behouden en verder uit te breiden zodat de wedstrijd beslist kon worden en de punten veilig gesteld konden worden.

In de tweede helft bleef HHV het voortouw nemen en verslapte niet. HHV moest anticiperen op het achter verdedigen van de tegenstander. Het onderling verschil werd uitgebreid. Jorn Schiphof en Estelle Boes werden het veld ingebracht. Bij een stand van 26-15 floot scheidsrechter Van der Meer af. Door deze overwinning staat HHV op dit moment op een keurige derde plaats in het klassement.

HHV kan terugkijken op een wedstrijd waarin het team collectief de overwinning afdwong en er veel kansen werden gecreëerd. 

Het tweede team had een vol korfbalweekend. Helaas werd er zowel vrijdag als zaterdag verloren. Afgelopen vrijdag speelden de reserves tegen DOS’46 waarbij de uitslag 15-10 was. Op zaterdag traden de Hollandschevelders aan tegen ASVD uit Dronten. Er werd net verloren. Er werd afgefloten met een stand van 10-12. Op dit moment staat het tweede team in de middenmoot.

Volgende week reizen beide teams af naar Emmeloord. De ploeg uit de polder staat momenteel onderaan in het klassement. Het team wist tot op heden nog geen wedstrijd te winnen. De afstand met de één na laatste is momenteel 6 punten. Voor HHV is het van belang om desondanks de club niet te onderschatten en ook dan de punten in de wacht te slepen.