2022HHV1metKangoeroes

Zaterdag 4 december was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd tegen een nieuwe tegenstander: Flamingo’s 1 uit Buitenpost. Beide ploegen kenden een goeie start van de zaalcompetitie en wisten de vorige speelronde met overtuigende cijfers te winnen. Het beloofde daarom op voorhand een leuke en spannende wedstrijd te worden.

Afgelopen zaterdag reisde de Plus Cappendijck-formatie af naar Wolvega voor de eerste wedstrijd van de nieuwe zaal competitie. HHV komt dit jaar wederom uit in de tweede klasse en zal clubs uit het noorden ontmoeten. De afgelopen jaren waren er veelal ontmoetingen met verenigingen uit het oosten. Sios was hierdoor ook een onbekende voor de Hollandschevelders. HHV had een relatieve rustige voorbereiding gehad op het zaalseizoen. De eerste helft van het veldseizoen werd na een matig start goed afgesloten. In de zaal werd er geoefend tijdens de korfbalcup in Hoogeveen. Hier wist HHV als eerste te eindigen.

Afgelopen zaterdag stond de laatste veldwedstrijd voor de zaalperiode op het programma. De PLUS Cappendijck-formatie reisde af naar het verre Woudenberg. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander eindigde met een stand van 16-19 in het voordeel van Woudenberg; tijd voor revanche.

Afgelopen zaterdag trad de PLUS Cappendijck-formatie aan tegen oude bekende: Elburg 1. Net als het tweede team van HHV wilde het eerste de punten ook in Hollandscheveld houden. Trainer en coach Rick Duinkerken hamerde hierop tijdens de bespreking. Het team moest net als de wedstrijd van vorige week een goede start maken in de eerste helft en de eindstand van de wedstrijd in die helft al gaan bepalen. Zo gingen de spelers dan ook de wedstrijd in. In de avond startten Jarno Hein, Sem Dekker, Laura Doldersum en Mandy Schuring. In de verdediging startte Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Estelle Boes en Birgit Strijker.

Zaterdag 15 oktober stond wederom een uitwedstrijd op het programma voor de selectie van HHV. Waar het begin het seizoen met drie wedstrijden verlies stroef verliep voor de PLUS Cappendijck-formatie, lijkt het team nu op dreef. De afgelopen twee wedstrijden werden weer gewonnen door de Hollandschevelders; deze lijn moet worden doorgezet.