Afdrukken

Het jaarlijkse korfbalweekend is weer aangebroken, dit jaar niet in Friesland maar in Hoogvliet. Na wat controle bij de auto’s en wat vergeten spullen opgehaald te hebben konden we op pad. De reis duurde sommigen wat te lang waardoor en een plaspauze werd ingelast, dit waren we natuurlijk niet gewend een reis van 3 uur i.p.v. 1 uur. Om 21:30u kwamen we bij het sport terrein van Nikantes aan en werden we onthaald met prosecco en hapjes.

Dit was meteen al een goede binnenkomer waar Junior Fun zeker wat van kon leren. Hierna werd het toch echt tijd om de tenten op te zetten, dit jaar niet met z’n allen in 1 tent maar verdeeld over twee wat een wedstrijd uitlokte. Nadat iedereen toch zijn plek had gevonden en de luchtbedden waren opgeblazen kon het feest beginnen. Dit voelde eerst wat onwennig omdat we de enigen waren op het veld en het feest verderop het veld nog op gang moest komen. Nadat de flessen drank op tafel kwamen kwam de sfeer er al meer in en was iedereen de lange reis alweer vergeten. Na en goede speech van de ‘opa’ van de groep kon het weekend pas echt goed beginnen. De organisatie kwam nog even langs om ons uit te nodigen bij het echte feest en daar verder wat te nuttigen. Al snel stonden wij bekent als ‘de Drenten’. Tijdens het feest hebben we ‘de Rotterdammers’ wat van de Drentse sferen laten proeven door middel van de klassiekers ta laten horen als: Woonboot, annie uut de bochte, en potentie. De woonboot was vooral een succes en we leken wel bekende Nederlanders zoveel camera’s waren er op ons gericht. Het feest was geslaagd en op het einde lieten twee vrouwen de dames van ons nog even goed met de heupen swingen en kregen ze professionele dansles. Na een goede avond liepen we weer terug naar de tent, de ene kon wat rechter lopen dan de ander en het zicht op een mooie roze flamingo die bij onze tenten was neergezet. Iedereen zocht zijn eigen bed op, of die van een ander waarna iedereen zich zo kon voorbereiden op het toernooi van de volgende dag. 

We werden wakker geschreeuwd door de mooie meeuwen en werden verwend met een goed ontbijt. Tevens een punt waar Junior Fun wat van kan leren. Dit jaar niet onder de zweetdruppels maar onder een mooie overkapping. Zo hadden we genoeg energie om met goede moed aan het toernooi te beginnen. Dit jaar was het voor ons nieuw aangezien we niet met onze noppen in het gras stonden maar met onze blotevoeten in het zand. Het toernooi was zenuwslopend zeker de wedstrijden tegen elkaar. Maar gelukkig was Hector mee die de steun en toeverlaat was. Hij had zelfs dit weekend al zijn eigen mand gekregen. De finale werd uiteindelijk gespeeld door HHV3 en HHV1, waar HHV1 er met de winst vandoor ging en werd gevierd met champagne. Hierna konden we met z’n allen genieten van de BBQ die daar was georganiseerd. Het enige minpunt hieraan is dat we in die tijd een hoop regen hadden, maar er was gelukkig nog genoeg plek onder de parasols. De jongens van de groep hadden hun beste kleding uit de kast getrokken met de mooiste hoedjes en werden ook warm onthaald met een groot applaus bij de BBQ. De dames konden natuurlijk nu niet achterblijven en hadden zich na de BBQ omgekleed en werden ook met applaus onthaald. 

Die avond werd het feest geopend met een bandje en de sfeer zat er snel op tijd goed in. De jongens waren aan het vissen naar vrouwen maar helaas wouden ze niet zo goed bijten. Zelfs de leadzangeres werd versierd en aangekleed maar die moest er ook vooral erg om lachen. Alleen Hector werd goed versierd en meegenomen in het feest. Het personeel achter de bar keek nog wel gek op van de dames van HHV die perse hun wijn niet in een wijnglas wilden maar in een gewone beker. Hierop gaven de Rotterdammers aan dat het zeker was voor het klotsen waarop de dame van HHV aangaf dat ze niet hoefde te kotsen. Na was misverstanden later kregen de dames van HHV toch de wijn in de gewone bekers en werd er zelfs voor de tweede avond speciaal Hugo gehaald.  Na het succes van de band werden de koptelefoons uitgedeeld voor de silent disco. Dit was een groot feest, vooral als je de koptelefoon afzette en het mooie gezang van iedereen door elkaar heen kon horen. De Rotterdammers hadden de Drentse sferen overgenomen en speelde zelfs woonboot af, waar wij niet meer als enigen op de grond zaten. De organisatie dacht overal bij na en tijdens het dansen werden we verwend met kippenvleugels, bittergarnituur en patat. Meer konden we ook niet meer wensen. Na het feest kon er nog na geborreld worden bij het kampvuur waarna iedereen ging slapen. 

De volgende dag hadden we zelfs harde broodjes en een gekookt ei bij het ontbijt, waardoor we nog extra verwend waren na het zware weekend. De tenten werden weer afgebroken en de kar werd weer ingepakt. Na nog wat verfrissende flesjes water van de organisatie tegen de nadorst konden we weer op weg na Hollandscheveld. Het weekend was een groot succes en we kregen al de uitnodiging om volgend jaar weer te komen. Na een pauze bij de mac tijdens de terugweg kwamen we weer aan bij de mooie kantine van HHV. De kar werd uitgeladen en zo ging iedereen zijn eigen weg, vooral op weg naar zijn/haar eigen bed. Sommige stemmen waren nog wel achtergebleven in Hoogvliet maar die halen we volgend jaar wel weer op, al met al was het een geslaagd weekend.