Samenvatting van het seizoen voor alle teams:

Afgelopen zaterdag (15 juni) werden de laatste, soms beslissende, wedstrijden in de veldcompetitie gespeeld.

HHV 1 reisde af naar Groningen om het op te nemen tegen ROG. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, behalve onderlinge strijd om de 2e plaats.

Gerben Koens stond voor de laatste keer aan het roer en zal volgend seizoen worden vervangen door Rick Duinkerken. Daarnaast was het voor Fabian Smit de laatste wedstrijd van zijn korfbal carrière in het eerste. Hij heeft besloten om volgend seizoen niet meer voor de selectie te gaan spelen. Na een 2-2 gelijke stand nam ROG het voortouw en na een ruststand van 10-7 floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 17-11 in het voordeel van ROG. ROG eindigt hierdoor op een gedeelde tweede plaats en HHV heeft beslag gelegd op de vierde plaats.  De Parabool was duidelijk te sterk in deze poule en is dan ook de kampioen met 10 punten voorsprong op de nummers 2 Regio en ROG. Thrianta en ELKO speelden beide een belangrijke pot om degradatie te ontlopen, waarbij het Thrianta lukte om met één punt verschil te winnen wist ELKO daarin niet te slagen en verloor met 24-23 en zal volgend seizoen uitkomen in de 3e klasse.

HHV 2 reisde in een zeer vernieuwde samenstelling af, door blessureleed en dubbele agenda’s, naar KVZ, waar gelukkig niets meer op het spel stond. Deze nieuwe samenstelling moest duidelijk nog aan elkaar wennen en wist dan ook niet de winst mee te nemen naar huis, eindstand (19-12). HHV eindigt hiermee met 12 punten op een gedeelde 5e plaats met KVZ en Rigtersbleek/Cottus. ELKO is de degradant in deze poule en Regio`72 de kampioen met 6 punten voorsprong op nummer 2 TOP (V).

HHV 3 heeft nog een wedstrijd op het programma staan voor aanstaande zaterdag. Zij mogen nog eenmaal naar Hoogeveen om het op te nemen tegen Thrianta 3. Bij winst zal de tweede plaats in de poule worden gepakt en bij verlies zal deze plaats voor NIEK zijn, waar afgelopen zaterdag 11-11 gelijk tegen werd gespeeld. d`Ommerdiek 2 is de kampioen in deze poule.

HHV A1 nam het thuis op tegen Centrum A1, waarbij ze onderling uit moesten vechten wie de kampioen zal worden in deze poule. Zij waren samen te sterk voor Kios A2 en Noveas A1. Voor coaches Stef Zwartscholten en Jarno Hein dus alle reden om iedereen scherp te zetten voor de wedstrijd. Het was duidelijk te merken dat beide teams de kampioenskriebels voelden en speelden dan ook een zeer spannende wedstrijd. Na een kleine achterstand wist HHV in de laatste minuut een gelijk spel eruit te slepen en werd zo op doelsaldo de kampioen!

HHV B1 reisde af naar Zuidwolde om de winst op te halen en te hopen dat Thrianta een puntje liet glippen. De winst werd veilig gesteld met een duidelijke 16-6 overwinning, maar ook Thrianta nam de winst mee en wist hiermee één punt meer te halen dan de HHV`ers, die hiermee als tweede eindigen in de poule.

HHV B2 had een zwaar seizoen waarin enkele wedstrijden nipt werden verloren, maar ook met grotere verschillen. Helaas was het niet gegund om een puntje binnen te slepen in deze poule waarin Stadskanaal`74 B1 ongeslagen kampioen werd.

HHV C1 nam het thuis op tegen concurrent om het kampioenschap Thrianta, de winnaar zal de kampioen worden in deze poule. Coaches Janique Zomer en Bianca Rombout hadden hun dames duidelijk scherper het veld in gestuurd dan de geel-blauwen. Met een overtuigende overwinning van 12-4 werd het kampioenschap binnen gehaald en konden ook zij op de kar door het dorp.

HHV D1 nam het op tegen AVO die duidelijk de sterkere was in deze poule samen met SDO. HHV wist de score te openen maar het was AVO die uiteindelijk toch duidelijk de betere was. De eindstand van 4-9 betekende voor HHV een laatste plaats waarbij één gelijk spel een punt opleverde.

HHV E1 reisde al af als kampioen van de poule naar Koru, die als tweede eindigde in deze poule. Koru was het enige team die HHV nog wat tegenstand kon bieden, andere wedstrijden werden met duidelijke verschillen gewonnen, dat resulteerde in een ongeslagen kampioenschap!

HHV F1 speelde ook thuis om het kampioenschap en ging goed de startblokken uit, waardoor een mooie voorsprong op het scorebord stond echter was deze later weer teruggebracht door Juventa en was de gehele spanning weer terug. Ouders stonden gespannen toe te kijken hoe hun kroos uiteindelijk met een spannend 8-8 gelijkspel toch kampioen wisten te worden. Het kampioenschap word gedeeld met Roreko, die ook 8 punten wisten te halen uit 6 wedstrijden.

Kortom met 4 kampioenen mag er weer gesproken worden van een geslaagd seizoen! De jeugd staat nog een gezellig kamp te wachten om zo echt het seizoen af te sluiten, waarna een ieder na de vakantieperiode weer fris aan een nieuw seizoen kan beginnen in nieuwe teamsamenstellingen.