Afdrukken

IMG 20160822 200846 resized 20160823 074854159

Veel geschreeuw, enthousiasme en inzet, dat was de entourage waarmee de 40e feestweek van Hollandscheveld dit jaar van start ging. Het jaarlijkse Stratenkorfbaltoernooi stond, op de maandagavond op het programma. Inmiddels een traditie als start van de feestweek,

want korfbalvereniging HHV en Stichting Activiteitencommissie Toekie organiseerden alweer voor de 10e editie dit evenement.

20 Teams uit diverse straten van Hollandscheveld gingen de strijd met elkaar aan om te proberen dit jaar als winnaar uit de bus te komen en de eer van de straat hoog te houden. Er werd met veel overgave en natuurlijk sportiviteit gespeeld. Na het spelen van de poule kwamen de twee besten van de poules in een afvalschema, die uiteindelijk met een finale werd beslist. De finale was een herhaling van vorig jaar en wederom kwam dezelfde winnaar uit de bus. De Bolster mag zich voor het 2e jaar op rij winnaar noemen van het toernooi, die met een 4-2 overwinning de Poste wederom versloegen. De Veldrus en Hollandscheveld Buiten speelden om de 3e en 4e plaats, hiervan werd de Veldrus winnaar met een 3-1 overwinning.

Hoewel er op het veld soms heel fanatiek en heftig werd gekorfbald ging men na afloop met een goed gevoel en vriendschappelijk met elkaar wat drinken. Tijdens deze gezelligheid werden er natuurlijk plannen gemaakt om deze feestweek gezamenlijk een goed vervolg te geven.

Naast het toernooi voor de volwassen, had HHV een clinic geregeld voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar. Deze clinic werd verzorgt door 3 spelers van Dos’46 uit Nijeveen, die al jaren op het hoogste niveau korfballen. 30 enthousiaste kinderen namen deel aan deze clinic, waarbij een glimlach bij ieder kind te zien was. Tijdens het uitrekenen van de poulewinnaars en opzetten van het afvalschema mochten de volwassenen proberen te aanvallen tegen één van de Nijeveners. Een uitdaging die enkele HHV’ers graag aangingen en soms ook tot scoren konden komen binnen 30 seconden.

De inzet, het enthousiasme en de glimlachen deed de organisatie ook glimlachen. De gezamenlijke organisatie kan weer terugzien op een geslaagd evenement.

Bekijk hier de foto's van deze avond.