IMGP3978 Small

Hollandscheveld - De kleuters van de basisscholen Het Holtien en Mozaïek in Hollandscheveld, De Regenboog in Noordscheschut en De Hoeksteen in Nieuweroord waren voor het evenement ‘Giga Kangoeroedag’ deze ochtend uitgenodigd. Het Mozaïek was met 88 kinderen van groep 1 en 2 naar het korfbalveld gewandeld, de andere scholen hadden afgezegd.

De ‘Giga Kanoeroedag’ georganiseerd door CKV HHV is bedoeld om korfbal op spelenderwijs aan de kinderen te laten zien. In samenwerking met Gemeente Hoogeveen was middels het thema ‘Circus’ zo’n 20 spelletjes bedacht. Maar voordat de kinderen konden starten werd het evenement geopend om 10:00 door “de circus directeur” en de voorzitter van HHV. Na het officiële praatje was het de eer aan de pinguïn van het circus om met een dansje de kinderen een leuke warming-up te geven.

De kinderen waren op in groepjes van 4 of 5 kinderen verdeeld om zo elke 5 minuten een ander spelletje uit te voeren. Voor de begeleiding van de spelletjes waren de kinderen van groep 7 gevraagd, zodat de kinderen de verschillende opdrachtjes enthousiast uit konden voeren. Bekijk de foto’s – gemaakt door Jessica Mol – maar als resultaat.

Tegen 12:00 waren de spelletjes klaar en kon de pinguïn nog eenmaal z’n danskunst vertonen samen met de kinderen. Voordat de kinderen weer naar school gingen wandelen, kregen ze allemaal een tasje mee met een brief, presentje en een appeltje gesponsord door Koops Groente & Fruit.

De organisatie van de ‘Giga Kangoeroedag’ kijkt tevreden terug op deze ochtend. Zoveel kinderen die met plezier spelletjes uitvoerden, zoveel vrijwilligers die de spelletjes of groepjes begeleiden. En uiteraard de organisatie er om heen. Bedankt allemaal!!