Afgelopen zaterdag stond de laatste veldwedstrijd voor de zaal op het programma. Voor HHV betekende dit een thuiswedstrijd tegen de koploper, de Groninger studenten korfbalvereniging de Parabool, uit de 2e klasse B. De eerste confrontatie tussen beide ploegen in de eerste wedstrijd van de huidige competitie resulteerde in een overwinning voor de Parabool. De PLUS Cappendijck-formatie was dan ook gebrand om de punten in eigen huis te houden.

Om 15.30 floot de heer Ruizendaal, de scheidsrechter van dienst, voor het begin van de wedstrijd. Meteen vanaf de start was het duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou zijn om de overwinning veilig te stellen. HHV kwam op voorsprong 1-0, maar de Parabool liet zien ook scherp te zijn en gaf snel antwoord. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot de Parabool kort voor rust toch een kleine voorsprong van 2 punten mee de kleedkamer in wist te nemen, ruststand 8-10.

In de tweede helft was het zaak om alles te blijven geven en waar mogelijk een schepje erbovenop te doen om zo de achterstand uit de eerste helft te kunnen ombuigen naar een voorsprong en een eventuele overwinning.

De tweede helft begon zoals de eerste helft begon met een 'actie-reactie' fase waarin beide ploegen tegen elkaar op scoorden. Hierna was er een fase in de wedstrijd waarin de Parabool scherper was in de afronding waardoor ze konden weglopen naar een gat van 6 punten, 12-18.
HHV coach Gerben Koens wisselde om zo mogelijk nog wat te kunnen forceren in het laatste gedeelte van de wedstrijd. HHV wist vervolgens nog eenmaal aan te zetten maar het gat was geslagen en de Parabool kon de wedstrijd uitspelen.
Eindstand van deze laatste thuiswedstrijd was 18-21. HHV staat hiermee op de gedeelde 4e plaats en moet na het aankomende zaalseizoen proberen om weer wat omhoog te kruipen richting de bovenste posities.

HHV 2 kwam niet in actie omdat de tegenpartij, KV Rigtersbleek/Cottus, geen team op de been kon krijgen. Deze wedstrijd wordt aankomende zaterdag 3 november ingehaald op sportpark 'De Oosthoek' te Hollandscheveld, aanvang 14 uur.