Hollandscheveld – Met nog 1 wedstrijd te gaan in deze najaarscompetitie is HHV mw1 niet meer in te halen door de concurrentie en mogen zij zich najaarskampioen noemen van 2018!

Het seizoen begon 12 september tegen SDO (S) mw1 in een uitwedstrijd in Schoonoord waarbij het team bij lange na niet compleet was, waardoor we met meerdere gastspelers het deze avond moesten doen. Zoals het hele seizoen was het deze avond ook prima korfbalweer en speelden we een top 1e helft, waarbij het gat werd geslagen die – bleek achteraf – noodzakelijk was om de winst binnen te halen. De wedstrijd werd gewonnen met 1 puntje verschil... 14-15!

Een week later mochten wij onze 1e thuiswedstrijd spelen waar we ook nog niet compleet waren en dus weer met gastspelers aantraden. Deze avond speelden we tegen AVO mw1 en werd weer gewonnen, alleen deze avond maakten we het minder spannend en floot onze scheidsrechter af bij een 13-10 stand!

Dinsdag 25 september speelden we onze enige niet-woensdagavond-wedstrijd, dit keer bij Niek mw1 in Pesse. Inmiddels mochten we een nieuwe dame presenteren, die na een training en wedstrijd officieel lid is geworden. Welkom Jannet! Deze avond werd een avond met veel doelpunten aan HHV-zijde... ook deze avond speelden we weer met meerdere gastspelers, die mooi meedraaiden in ons spel! We wonnen deze wedstrijd met 5-27!

Een week later mochten we weer aantreden tegen Niek mw1, alleen thuis in Hollandscheveld. Bij deze wedstrijd stonden we weer met ons vertrouwde eigen teampie op het veld. Doordat Niek ook andere spelers tot hun beschikking hadden werd dit een hele andere wedstrijd dan de week ervoor. We moesten deze avond dan ook een stapje extra doen om tot een overwinning te komen. Gelukkig was onze nieuwe topper inmiddels gewend en wist haar 1e HHV mw1 doelpunt te maken... en haar 2e... en haar 3e... Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 18-12.

Afgelopen woensdag 10 oktober was dan onze kampioenswedstrijd tegen SDO (S) mw1, waarbij onze 11 spelers allemaal aanwezig waren om tijdens een mooie na-zomer-avond een mooie wedstrijd neer te zetten. SDO (S) mw1 ging vanaf minuut 1 de strijd aan, waardoor de wedstrijd gelijk op begon. In de rust trokken we de conclusie dat we de juiste kansen moesten blijven benutten en scherp moesten blijven verdedigen. En dat we daarmee het kampioenschap binnen konden halen. Bij een stand van 14-10 floot onze scheid af en konden wij ons feestje gaan vieren!

Aanstaande woensdag spelen we om 20:00 in Assen tegen AVO mw1, waar we uiteraard ook de 2 punten mee willen nemen naar Hollandscheveld. Na deze wedstrijd nemen we helaas afscheid van een andere topper... Rianka bedankt voor je korfbal-inzet de laatste jaren! Hopelijk sluit je weer snel aan bij HHV mw1, maar in ieder geval supporten!

Alle gastspelers bedankt voor afgelopen seizoen, we hopen in het komende zaalseizoen ook weer een beroep op jullie te mogen doen indien het nodig is!

Bijgaande foto's zijn te zien op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/CKVHHV/photos/pcb.1041307526040455/1041305819373959/?type=3&theater