HHV moest afgelopen zaterdag spelen tegen TOP(V). In de verdediging van de PLUS Cappendijck-formatie begonnen Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Irene Hartman. In de aanval van HHV begonnen Jarno Heijn, Arjan Schuring, Mandy Schuring en Janique Zomer.

Lisa Pekel kon vandaag niet mee spelen vanwege een blessure in haar plek speelde Irene Hartman vandaag was het ook haar debuut in 1.

HHV begint aan de wedstrijd in het regenachtige Vroomshoop. Er word een overtreding gemaakt door TOP waar HHV een strafworp van krijgt. Natuurlijk word deze gescoord door Jarno. Nog geen minuut later krijgt HHV ook een vrije bal en ook deze zit erin. HHV geeft goeie druk in de verdediging en TOP komt bijna niet tot schieten. De verdediging ving er veel ballen tussen uit en de aanval kan weer met een nieuwe aanval beginnen. Na 2 kleine kansjes van Corneel en Fabian wil de bal er nog niet invallen in dat vak. Binnen een nood time hebben ze de bal weer en helaas wil deze bal er ook nog niet in. Ze geven de moed niet op en blijven het proberen. Er word een overtreding gemaakt in het andere vak waarna TOP een strafworp krijgt. Deze stip word goed afgemaakt door TOP. Gerben Koens coacht vanaf de zijlijn DE BAL VALT VANZELF JONGENS. En daar is die dan een afstand schot van Fabian. De stand is 1-3 voor HHV en nog 18 minuten te spelen. Na 1 keer schieten van TOP vangt HHV de ballen goed af en het aanvals vak kan weer gaan aanvallen. Bij Top gaat het iets minder en daar weet HHV goed gebruik van te maken ze lopen uit naar 1-5. Ze krijgen weer een stip en Sanne mag hem nemen, maar TOP vraagt eerst een time out aan. Dat maakt voor Sanne niks uit en ze scoort hem. Met nog 4 minuten op de klok maken Mandy en Fabian nog een afstand schot 1-8. Helaas krijgt HHV nog een strafworp tegen. Met nog 1 minuut op de klok te gaan sprint Irene nog een keer naar binnen en die scoort de doorloopbal. HHV gaat de rust in met 3-10

Trainer coach Gerben Koens zei tegen zijn team: in de verdediging niet te overmoedigd worden gewoon blijven verdedigen hoe als we verdedigden aan het begin van de wedstrijd. Gewoon geduld hebben en dan vallen de schoten vanzelf. We moeten lange aanvallen blijven spelen en op hoog tempo. Dan moet het goed komen. Als afleiding komt er nog even een spin uit het putje zetten, maar kom op mensen koppies er weer bij en knallen.

De 2de helft begint en HHV heeft de bal uit. Het begint een beetje rommelig bij HHV en TOP scoort. TOP besluit om achter te verdedigen HHV heeft hier wat moeite mee, maar ze pakken het snel weer op. We willen te snel en er worden dan veel fouten gemaakt, maar we weten toch te scoren de stand is 5-11. Er komen veel schoten achter elkaar, maar ze vallen er allemaal net niet in. Gerben coacht vanaf de zijlijn KOM OP MENSEN OVERTUIGING IN JE SCHOTEN. HHV krijgt nog wat tegen doelpunten. Sanne sprint naar binnen en weet de doorloopbal te scoren 7-12. TOP vraagt weer een time out aan. HHV maakt hier ook gebruik van en ze motiveren elkaar nog even goed en ze gaan er weer voor. Er worden goeie acties gemaakt door het aanvals vak. HHV krijgt een vrije bal en die word goed afgemaakt. Ze lopen weer wat uit naar 8-14. Irene maakt nog een mooie omdraaibal met nog 1 minuut op de klok knokt HHV er nog even voor. De wedstrijd word afgefloten bij 10-16.