Na een goede voorbereiding te hebben gedraaid was het na een erg warme zomer weer tijd om de competitie te beginnen voor de spelers en speelsters van HHV.
Het vlaggenschip van HHV, de PLUS Cappendijck-formatie, mocht de eerste wedstrijd beginnen in Groningen tegen de studenten korfbalvereniging de Parabool. Het beloofde van tevoren een spannende wedstrijd te worden waarbij beide ploegen de eerste wedstrijd winnend af wilden sluiten.

In de aanval van HHV startten Jarno Hein, Arjan Schuring, Janique Zomer en Mandy Schuring. In de verdediging begonnen Fabian Smit, Corneel Kikkert, Lisa Pekel en Sanne Schiphof.
Na een beginfase waarin beide ploegen scorend gelijk opgingen tot 7-7, wist de Parabool voor rust een gaatje te slaan waardoor het met een 11-9 voorsprong de rust inging.

In de rust werd benadrukt door de coach aan HHV zijde, Gerben Koens, waarvoor het zijn eerste officiƫle wedstrijd als coach van HHV 1 was, dat er in de tweede helft doorgezet moest worden. De wedstrijd kon gewonnen worden, mits er vertrouwen en overtuiging in het spel werd gelegd.

In de tweede helft werd er goed begonnen door HHV, waarbij er door twee strafworpen op gelijke hoogte kon worden gekomen bij een stand van 12-12. Dit was het moment dat HHV een stapje extra zou moeten zetten en scorend moest doordrukken om zo de stand om te buigen in een voorsprong en de wedstrijd onder controle te krijgen. HHV kreeg het daarentegen lastig en de Parabool wist in de daaropvolgende fase uit te lopen tot een stand van 16-12. HHV kwam niet goed in haar eigen spel en mede door foutjes in de opbouw en een gebrek aan afronding kwam HHV dit gat van vier doelpunten niet meer te boven. Gerben Koens probeerde door een aantal tactische wisselingen door te voeren nog wat te forceren maar ook dit mocht niet baten.

Bij een eindstand van 21-15 floot de goed leidende scheidsrechter Tiemen Hansma af.
HHV 2 mocht haar eerste wedstrijd spelen in Enschede tegen KV Rigtersbleek/Cottus 2. Het was een spannende wedstrijd waarbij het tweede van HHV helaas net aan het kortste eind trok, eindstand 10-9.

Volgende week zaterdag, 15 september, speelt de selectie van HHV een thuiswedstrijd te Hollandscheveld. HHV 2 speelt haar wedstrijd tegen Blauw Zwart 2, aanvang 13.55 uur.
HHV 1 speelt hierna om 15.30 uur haar eerste thuiswedstrijd tegen DOS-WK 1.