Hollandscheveld- Afgelopen zaterdag speelde HHV tegen V&V, voor beide teams stond er niks meer op het spel HHV had zich al veilig gespeeld en V&V was al gedegradeerd. Toch zou het een mooie middag worden, voor enkele HHVers was het namelijk de laatste thuiswedstrijd omdat zij stoppen of elders gaan spelen. In de aanval startten Fabian Smit, Corneel Kikkert, Lisa Pekel en Sanne Schiphof. In de verdediging stonden Richard Botter, Jarno Hein, Janique Zomer en Gerana Bennink.

HHV startte zeer voortvarend en was duidelijk de beste, na een kwartier spelen stond er een 8-0 voorsprong op het scorebord, kortom V&V had niks in te brengen. HHV speelde mooi vrijuit goede aanvallen en benutten de juiste kansen. Er werd dan ook gerust met een 20-9 voorsprong. Afscheid nemende coach Gerben de Kreij had in de rust dan ook niets te melden. Voor hem was duidelijk dat nu na 3 jaar coaching en training het spel draaide.

Voor het publiek moest natuurlijk de tweede helft wel aantrekkelijk blijven HHV ging dan ook vrolijk door met scoren. Na 20 minuten kwam Rolanda Smit Hoogeveen in het veld voor Lisa Pekel zij draaide één aanval mee en wist ook nog te scoren. Hierna kreeg zij haar verdiende publiekswissel. Ook voor Richard Botter was het zijn laatste wedstrijd voor HHV, hij gaat het hogerop proberen bij AVO. Hij werd gewisseld voor de debuterende Edward Mannes en mocht ook het veld verlaten met groot applaus. Aangezien de stand niet spannend was en het er niet toe deed kreeg Gerben de Krey een rode kaart van de scheidsrechter, ter afsluiting van de wedstrijd. Er werd gewonnen door HHV met een 31 tegen 15 eindstand.

Naast de coach en spelers Rolanda Smit Hoogeveen en Richard Botter was dit ook de laatste wedstrijd voor verzorgster Catharina Hoogevee. Zij stopt na 12 jaar vaste waarde als verzorgster bij de selectie. HHV 2 speelde ook tegen V&V voor hen stond nog genoeg op het spel, hier ging het om het om het voorkomen van degradatie. HHV2 wist te winnen met 13 tegen 9, dus volgende week valt de beslissing wie in deze poule zal gaan degraderen. De selectie van HHV reist dan gezamenlijk af naar Harich om daar de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen om 14.00 uur en 15.30 uur.