Oudega — HHV ging zaterdag naar Oudega om het daar op te nemen tegen de kampioenen Quick’21. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde aanvoerder Fabian Smit een attentie voor het behaalde kampioenschap. HHV startte in een gewijzigde opstelling, omdat Rolanda Smit vorige week haar laatste wedstrijd heeft gespeeld, vanwege haar zwangerschap, voor haar in de plaats speelde de debuterende Gerana Bennink. HHV startte in de aanval met Richard Botter, Jarno Hein, Lisa Pekel en Gerana Bennink, verdedigend startten Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Janique Zomer.

Een heerlijk zonnetje en het feit dat er voor beide teams niks meer op het spel stond zou een attractieve wedstrijd kunnen betekenen. HHV startte scherp en voortvarend, Quick speelde niet kampioenswaardig, HHV kwam dan ook op een 2 tegen 5 voorsprong. Quick werd wakker en begon beter te draaien, HHV daarentegen werd slordiger en ongeduldiger, hierdoor kwam Quick terug in de wedstrijd en ging het tot rust aan toe gelijk op. Quick rustte met een kleine voorsprong van 10 tegen 9. Quick had een duidelijk doel in de tweede helft, laten zien waarom ze zo vroeg al kampioen zijn. HHV had hier geen weerwoord op en liet het allemaal gebeuren. Sommige spelers liepen zichtbaar met pijntjes, hierdoor kon HHV de rug niet rechtten. De goed leidende scheidsrechter  mevrouw Jongbloed-Spijkstra floot dan ook af bij een 18 tegen 14 stand in het voordeel van Quick’21.

HHV 2 en Quick’21 2 speelden ook tegen elkaar en zijn elkaars directe concurrenten voor degradatie. Er werd gerust bij een 10 tegen 10 gelijke stand, dus de tweede helft zou voor de beslissing zorgen. HHV wist door een goede start in de tweede helft de overwinning naar zich toe trekken met een 19 tegen 16 overwinning en nadert Quick’21 met nog twee wedstrijden te gaan op 2 punten.

Zaterdag 26 mei speelt de selectie hun laatste thuiswedstrijd voor dit seizoen, HHV 2 start om 14.00 uur en HHV 1 om 15.30 uur. Voor enkele stoppende spelers zal dit ook echt de laatste wedstrijd zijn, dus kom hen nog eenmaal aanschouwen.