Afgelopen woensdag speelde HHV 3 een inhaalwedstrijd tegen Thrianta 3 uit Hoogeveen. Thrianta 3 is geen onbekende voor HHV 3. Van te voren was het niet te zeggen wie zou winnen, daarom zou het een leuke pot gaan worden. HHV 3 startte in de aanval met: Jeroen, Dennis, Chris en Carmen en in de verdediging met: Remon, Menno, José en Maaike. Reserve: Trijn.

Er waren veel toeschouwers op deze derby afgekomen, wat direct een goede sfeer gaf. Thrianta 3 begon de wedstrijd goed en wist 2 keer de korf te vinden, 0 – 2. Daarna was het Remon die met een klein kansje het eerste doelpunt voor HHV 3 maakte, 1 – 2. Thrianta 3 liet ons niet dichterbij komen en scoorde de 1 – 3. Daarna werd er om en om gescoord en was het HHV 3 die bij de 5 – 5 weer langszij wist te komen. Doelpunten voor HHV 3 kwamen van: Chris 2 x van afstand, Remon afstand en Dennis van afstand. Het was nu HHV 3 dat elke keer op voorsprong kwam, maar Thrianta 3 bleef scoren en daardoor bleef het verschil miniem. De ruststand was dan ook 8 -7 in het voordeel van HHV 3. Voor HHV 3 scoorden: Remon doorloopbal en klein kansje en Jeroen van afstand.

In de rust werd aangegeven dat er goed werd gescoord. Thrianta 3 scoorde ook gemakkelijk, dus was het zaak om de kansen wel te benutten. Thrianta 3 startte na de rust weer goed en scoorde 4 keer op rij, zodat ze 3 punten voorsprong namen, 8 – 11. HHV 3 was wakker geschud en scoorde 3 keer, zodat de stand weer gelijk stond, 11 – 11. Voor HHV 3 scoorden Remon en Jeroen van afstand en Chris scoorde een klein kansje. Hierna kon HHV 3 eindelijk afstand nemen doordat ze 4 keer wisten te scoren, 15 – 11. Doelpunten kwamen van Remon, Trijn en Dennis 2 x. Thrianta 3 scoorde nog 1 keer, 15 – 12, waarna Trijn met een afstandsschot de eindstand op 16 – 12 bepaalde. Weer een mooie overwinning voor HHV 3. A.s. zaterdag speelt HHV 3 uit tegen Odis 1. Dit blijft altijd een lastige tegenstander voor HHV 3. Wanneer HHV 3 blijft scoren, moet ook deze wedstrijd winnend kunnen worden afgesloten.