Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van HHV af naar de Granaet in Dokkum. Bij winst zou HHV zich veilig spelen en niet meer hoeven te vrezen voor degradatie.

In de aanval startten Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Mandy Schuring die de afwezige Lisa Pekel verving. In de verdediging begonnen Richard Botter, Jarno Hein, Janique Zomer en Rolanda Smit

De Granaet opende de wedstrijd met een 1-0 voorsprong. vanaf het begin van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. De Granaet kwam telkens één doelpunt op voorsprong maar HHV wist dit telkens weer gelijk te trekken. Bij een stand van 8-8 werd er gerust.

In de rust attendeerde coach Gerben de Krey zijn team erop dat er aanvallend de kansen dichterbij opgezocht moesten worden en dat het verdedigend scherper moest.

Na rust wist de Granaet meteen de voorsprong weer te pakken waardoor de tussenstand 9-8 werd. De wedstrijd bleef gelijk opgaan maar HHV wist nu enkele keren een voorsprong te pakken. Aan de kant van HHV werd Arjan Schuring enkele keren in de aanval ingebracht voor Corneel Kikkert. HHV kwam bij een stand van 13-15 twee punten los. De Granaet wist niet meer op gelijke hoogte te komen waardoor er uiteindelijk werd afgefloten met een stand van 17-20.

Een mooie afsluiting voor Rolanda Smit voor wie het naar 13 jaar basisspeelster van het eerste haar laatste wedstrijd was.

Het tweede team speelde eveneens in Dokkum. Helaas verloren zij met 14-10. De komende wedstrijden moeten punten behaald worden om degradatie tegen te gaan.

Aankomende zaterdag zijn er geen wedstrijden. 12 mei spelen beide teams in Oudega tegen Quik’21.